Yoko Ono pani Twitterisse pildi John Lennoni veristest prillidest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Lennoni prillid, mida ta kandis oma mahalaskmise päeval
John Lennoni prillid, mida ta kandis oma mahalaskmise päeval Foto: SCANPIX

USA kunstnik ja endise biitli John Lennoni lesk Yoko Ono pani Twitterisse pildi oma mehe verega kaetud prillidest.

79-aastane Ono näitas sellega, et ta pooldab USAs suuremat kontrolli relvade omamise ja kasutamise üle, edastab news.com.au.

Eile 20. märtsil oleks olnud Ono ja Lennoni 44. pulma-aastapäev.

Ono on relvade vastu, kuna ta mees lasti maha.

«Alates sellest kui mu mees John Lennon 8. detsembril 1980. aastal maha lasti on USAs relva läbi hukkunud rohkem kui 1 057 000 inimest,» lisas Ono.

Ta lisas, et igal-aastal hukub USAs tulistamise tagajärjel 31 537 inimest ning relvavägivalla tõttu on USA muutunud sõjatandriks.

«Kalli inimese surm relva läbi on väga karm kogemus. Isegi pärast 33 aastat mina ja mu poeg Sean igatseme teda taga,» kirjutas Yoko Ono oma mehe John Lennoni kohta.

Ono ja Lennon abiellusid 20. märtsil 1969. aastal Gibraltaril. Nad veetsid oma mesinädalad Hollandis Amsterdamis, kus leidis aset ka nende kuulus rahupooldamisprotest, milles nad jäid nädalaks voodisse.

Lennon lasti maha New Yogis ta kodumaja ees 1980. aastal.

Mark Chapman tulistas siis 40-aastast Lennonit neli korda selga. Chapman oli muusikult paar tundi varem autogrammi küsinud.

USAs hakati relvaseadust muutma pärast seda, kui möödunud aasta detsembris lasti Connecticutis Newtownis sealses algkoolis maha kuus täiskasvanut ja 20 algklassilast.

Möödunud aasta suvel tekitas USAs laialdase relvade kasutamise piiramist nõudva diskussiooni ka Denveri kinos aset leidnud tulistamine, milles kaotas elu 12 inimest.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles