Turbulentsi sattunud lennukis sai eestlanna viga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennufirmale Lufthansa kuuluv Airbus.
Lennufirmale Lufthansa kuuluv Airbus. Foto: SCANPIX

Portugali puhkusereisile sõitnud eestlanna sai laupäeval Šveitsi kohal tugevasse turbulentsi sattunud Saksa reisilennukis kergelt vigastada.

Saksamaalt Münchenist Portugali pealinna Lissaboni lennanud Saksa lennukompanii Lufthansa lennuk Airbus A321 sattus laupäeva õhtul Šveitsis Alpide kohal tugevasse turbulentsi, milles sai vigastada 12 reisijat ja kaks meeskonnaliiget. Lennuk tegi Genfis hädamaandumise.

Lennuki reisijate seas olid ka Eesti Ekspressi ajakirjanik Aivar Viidik ja tema kaaslane Jane Sinijärv, kes sõitsid Portugali puhkusereisile.

«Istusime rahulikult oma toolidel, kui mu kaaslane äkki peaga lennuki lakke lendas,» kirjeldas Viidik Portugali ajalehele Publicio. Tema sõnul ei saanud naine pärast seda enam oma kaela liigutada ja tal olid tugevad peavalud.

Viidik, keda Portugali ajaleht nimetas Alvar Vidikuks, märkis, et pärast turbulentsi sattumist valitses lennukis ängistav vaikus.

Lennuki pardal oli 147 reisijat ja kuus meeskonnaliiget. Teiste seas olid lennukis ka Portugali parlamendi esimees Jaime Gama, mitu parlamendisaadikut ning tuntud Portugali laulja Dulche Pontes.

Enamik lennufirmasid, kaasa arvatud Lufthansa soovitavad reisijatel kogu lennu vältel turvavööd kinni hoida, kuid laupäeval turbulentsi sattumise ajal lennukis turvavöö kinnitamist nõudvad tuled ei põlenud.

Turbulentsi sattunud lennuk jäi Genfi ülevaatusele. Lufthansa toimetas reisijad viietunnise hilinemisega Portugali asenduslennukiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles