Downi sündroomiga tüdruk visati liiga valju naermise pärast kinost välja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Downi sündroomiga tüdruk visati liiga valju naermise pärast kinost välja
Downi sündroomiga tüdruk visati liiga valju naermise pärast kinost välja Foto: SCANPIX

Suurbritannias Birminghamis visati Downi sündroomiga tüdruk Cineworld kinost välja, kuna kinotöötajate sõnul naeris laps liiga valjult.

28-aastase Louise Browni sõnul naeris ta tütar Sienna filmi «The Croods» seansi ajal sama valjult kui teised lapsed, edastab The Telegraph.

Vaimselt kolmeaastase lapse tasemel oleval Siennal ja ta emal paluti keset seanssi lahkuda. Töötaja ütles, et nende naermine takistab teistel seanssi jälgida.

«Ütlesin kinotöötajale, et mu lapsel on Downi sündroom ja vahel on ta väga valju häälega, kuid siin ta ainult naeris. Töötaja sõnas, et meil tuleb lahkuda,» meenutas inglanna.

Browni sõnul nõudis ta kino juhiga kohtumist.

«Juht tuli minuga rääkima, selgitasin talle, mis juhtus ja ka tema käskis meil lahkuda. Ütlesin siis, et nad diskrimineerivad mu last. Juht naeris ja läks minema. Kinotöötaja soovitas mul oma last mitte kinno tuua,» lausus ema.

Brown ütles kinotöötajale, et Downi sündroomiga lapsed naeravadki valjemalt.

Brown lubas, et edaspidi boikoteerib ta seda kino. Naine avalikustas oma loo Facebookis ning pärast seda on sinna oma ebameeldivaid kinokülastusseiku postitanud sajad vanemad.

Cineworldi pressiesindaja sõnul on neil kahju, et selline ebameeldiv juhtum aset leidis.

«Korraldasime kinokülastaja kohtumise juhtkonnaga, et oleks võimalik ta kaebus ära kuulata ning viia sisse muutusi, mis tagaksid vaatajatepoolse veelgi suurema rahulolu,» sõnas esindaja.

Kino reegleid näevad ette, et liiga valju häälega vaataja tuleb viisakalt, kuid samas kindlalt kinost välja juhatada.

Downi sündroomiga laste eest võitlevate organisatsioonide esindajate arvates oli tegemist järjekordse äärmusliku juhtumiga, milles ei võetud arvesse lapse puuet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles