Raadio 3 uus nimi on Retro FM

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raadio 3 uus nimi on Retro FM
Retro FM ja Sky Plus uudiste lugeja Rain Kelk
Raadio 3 uus nimi on Retro FM Retro FM ja Sky Plus uudiste lugeja Rain Kelk Foto: Sky Plus

Sky Media gruppi kuuluv Raadio 3 tegutseb 1.aprillist edasi Retro FM nime all, et veelgi paremini eristuda jaamana, mille muusika pärineb rohkem kui kümne aasta tagant.

Jaama programmidirektori Priit Vare sõnul andis tõuke nimevahetuseks uuring, mille Sky Media  kuulajate seas läbi viis. «Vastanute hinnang muusikavalikule oli ülimalt positiivne, uus nimi aitab seda paremini edasi anda ka nendele, kes meid siiani kuulama pole sattunud,» ütles Vare.

Raadio nimemuutus muusikaformaadis muutusi ei too, kõige enam kõlab ka edaspidi 80ndate ja 90ndate aastate popmuusikat. Saatejuhtidena jätkavad Rain Kelk, Anu Jürisson, Marika Orula ja Liis Amor.

«Plaanis on pisut suurendada uudiste mahtu, lisades kultuuriteateid ning kaks korda päevas lähevad eetrisse Euroopa Uudised, mis on koostööprojekt 13 jaamaga üle Euroopa,» kirjeldas Vare.

Sky Media müügidirektori Heiki Abeli sõnul kuulavad jaama peamiselt 30-50 aastased  linnas elavad naised. «See on reklaamiklientidele ilmselgelt väga magus, nn otsustajate sihtrühm,» nentis Abel. 

«Lai leviala ja stabiilselt kasvav kuulajaskond võimaldab täna Retro FM eetris tulemuslikult ja taskukohaselt kõlada ka väiksemate ja keskmiste reklaamiklientide sõnumitel.»

Viimaste TNS Emor raadiouuringute  põhjal on raadiojaama kuulatavus  pidevalt kasvav.  2012/2013 talvel  oli see rekordiline 119 tuhat inimest, mis seab jaama  väärikale viiendale kohale eestikeelsete kommertsjaamade seas Eestis.  Eesmärk on 3 aastaga kasvatada iganädalaste kuulajate arv 160 tuhandeni.

Retro FM uue logo ja visuaalse identiteedi autoriks on bränding-agentuur Identity. Nimemuutusele andis kinnituse Kultuuriministeerium.

Sky Media on suurim eraõiguslik raadioorganisatsioon Eestis, kuhu kuuluvad raadiojaamad Sky Plus, Retro FM, SKY Raadio, Russkoje Raadio ja Energy FM.  Sky Media annab huvitavat tööd enam kui 80le inimesele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles