Jazzklubis kõlab Miina Härma looming

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Ruben.
Tanel Ruben. Foto: AFP / Scanpix

Reedel, 22. mail esitleb Jaak Sooäärest, Raul Vaiglast ja Tanel Rubenist koosnev

jazz-

trio Endla Jazzklubis oma uut plaati „Tuljak", millel kõlavad seaded Miina Härma tuntud koorilauludest.

Trio on koos mänginud üle kümne aasta ja 2007. aastal ilmus neilt kontsertplaat „NO99 jazzklubis", mis leidis positiivse vastukaja ja on praeguseks peaaegu läbi müüdud.

Internetilehe Estjazz andmeil on trio mänginud aastate jooksul häid lugusid nii eesti kui maailma evergreenide varasalvest.

Sooäär märkis Estjazzi lehel, et Eesti jazz erineb Ameerika muusikavoolust.

„Eelmisel aastal tekkis mul autoga sõites mõte, et Eesti vaste Ameerika jazz'istandarditele, mis on enamasti pärit muusikalidest ja kinofilmidest, on meie koorimuusika," nentis Sooäär. „Olen ise olnud aastakümneid aktiivne koorilaulja ja nii tekkis mõte proovida jazz-triole arranžeerida Miina Härma muusikat. Härma muusika sobis trio helikeelega väga hästi ja märtsi lõpus said 11 lugu linti."

Nii kõlavad reedel Endla Jazzklubis näiteks „Tuljak", „Ei saa mitte vaiki olla", „Lauliku lapsepõli" jmt.

Trio koosseisus Jaak Sooäär kitarril, Raul Vaigla basskitarril ja Tanel Ruben trummidel alustab musitseerimist reedel kell 21.30.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles