«Mis? Kus? Millal?» seekordse lahingu võitsid televaatajad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mis? Kus? Millal?
Mis? Kus? Millal? Foto: Kanal 2

«Mis? Kus? Millal?» viimases veerandfinaalis seljatasid televaatajad Arlet Palmiste võistkonna 6:5. Seega pääses lisaks Jaan Alliku ja Tiit Naaritsa võistkondadele poolfinaali Igor Habali võistkond.

Tulise «Mis? Kus? Millal?» viimase veerandfinaali võitsid televaatajad, kes andsid Arlet Palmiste võistkonnale hävitava lahingu. Kuigi Palmiste tiim rebis end kaotusseisust (2:5) viiki (5:5), tuli viimasele küsimusele anda kiirvastus. See aga Tarkadele punkti ei toonud ja nii jäi lõpuskooriks 6:5 televaatajatele. Seega kindlustas endale poolfinaalkoha Igor Habali võistkond, kes oma veerandfinaalis võitis televaatajaid 6:5. Mälumängu Euroopa meistrivõistluste hõbedamehe, kapten Igor Habali võistkonda kuuluvad ajakirjanik Kärt Anvelt, filmilavastaja Peeter Simm, riigikogu liige Andres Anvelt, tõlkija Mart Rummo ja ärimees Allan Kaldoja.

Arlet Palmiste võistkonnas mängisid täna Riigikogu liige, Eesti Maleliidu president Andrei Korobeinik, suhtekorraldaja Urmas Glase, raadio-toimetaja Maarit Nõmm, Eesti Ekspressi ajakirjanik Janar Filippov, Tapa vallavanem Alari Kirt ja võistkonna kapten, Järva-Jaani kohaliku elu edendaja Arlet Palmiste.

Saate parimaks küsimuseks valis televaatajate võistkonna «advokaat» Tele2 kommunikatsioonijuht Hans Saarvelt Välgu sektori küsimuse. Mersine Nobel palus kirjeldada žesti fotol, mille üks tuntud inimene kinkis 1953. aastal USA-s toimunud kommunistide-vastase «nõiajahi» haripunktis telereporter Howard Smithile. See oli mehe enda foto ja selle tagaküljele kirjutas ta järgmise pühenduse: «See žest meeldib sulle, kuna see on suunatud kogu inimkonnale». Võistkonna kapten Arlet Palmiste võttis küsimusele vastamise enda peale ja arvas, et fotol olev mees näitab rusikat. Fotol oli aga hoopis Albert Einsteini, kes näitas keelt! Mersine Nobel võitis selle küsimusega 400 eurot.

Stuudiovõistkonna «advokaat», ajakirjanik ja raadiosaatejuht, Kuldmikrofoni laureaat Erki Berends valis parimaks Tarkade võistkonna mängijaks viiel korral vastamisõiguse saanud Andrei Korobeiniku, kellele maestro Eri Klas pühanedas Eduard Vilde reisikirjade raamatu «Tossutäkuga Euroopasse».

Tuleval pühapäeval, 28. aprillil toimub «Mis? Kus? Millal?» esimene poolfinaal. Televaatajate vastu mängib siis Tiit Naaritsa võistkond koosseisus koreograaf Märt Agu, lavastaja Roman Baskin, tele-ajakirjanik Imre Kaas, tipp-mälumängurid - jurist Marko Siil, keskkonna-spetsialist Hugo Tang ja võistkonna kapten, valitsev Eesti meister mälumängus Tiit Naarits.

«Mis? Kus? Millal?» esimene poolfinaal on eetris pühapäeval, 28. aprillil kell 20.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles