Eesti suursaadik: São Tomé ja Príncipe võiks olla turistide reisisihiks

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabariigi suursaadik Portugalis Mart Tarmak ning São Tomé ja Príncipe Demokraatliku Vabariigi suursaadik Alda Alves de Melo dos Santos kirjutasid Lissabonis alla ühiskommünikeele, millega sõlmiti kahe riigi vahel diplomaatilised suhted.
Eesti Vabariigi suursaadik Portugalis Mart Tarmak ning São Tomé ja Príncipe Demokraatliku Vabariigi suursaadik Alda Alves de Melo dos Santos kirjutasid Lissabonis alla ühiskommünikeele, millega sõlmiti kahe riigi vahel diplomaatilised suhted. Foto: Välisministeerium

«Eestlaste huvi maailma erinevate paikade vastu on suur, seega võiks ka São Tomé ja Príncipe olla üheks Eesti turistide reisisihiks,» ütles suursaadik Mart Tarmak Eesti ning São Tomé ja Príncipe koostöö perspektiividest rääkides.

Täna kirjutasid Eesti Vabariigi suursaadik Portugalis Mart Tarmak ning São Tomé ja Príncipe Demokraatliku Vabariigi suursaadik Alda Alves de Melo dos Santos Lissabonis alla ühiskommünikeele, millega sõlmiti kahe riigi vahel diplomaatilised suhted, vahendas välisministeeriumi pressiesindaja.

Allkirjastamistseremooniale järgnenud jutuajamises rääkisid suursaadikud Euroopa Liidu ja Aafrika suhetest ning arengukoostööst. Samuti arutati Eesti ning São Tomé ja Príncipe vahelisi koostöövõimalusi.

São Tomé ja Príncipe Demokraatlik Vabariik on Ekvatoriaal-Aafrikas Guinea lahes asuv
saareriik, mis koosneb kahest suuremast riigile nime andnud saarest ja väiksematest
laidudest, millest kõige lõunapoolsem laid Rolas asub täpselt ekvaatoril.

Tegemist on Aafrika ühe väiksema riigiga, mille pindala on 1001 km² ja saarel elab ligikaudu 200 000 elanikku. Pealinn on São Tomé, riigikeel on portugali keel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles