Andres Anvelt: võistluspalavik hajutab keskendumisvõimet!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt
Andres Anvelt Foto: promo

Juba sel pühapäeval kell 20 on Kanal 2s «Mis? Kus? Millal?» teine poolfinaallahing. Televaatajate vastu hakkab võistlema mälumängu Euroopa EM hõbedamehe Igor Habali võistkond, kuhu kuuluvad ajakirjanik Kärt Anvelt, filmilavastaja Peeter Simm, riigikogu liige Andres Anvelt, tõlkija Mart Rummo ja ettevõtja Allan Kaldoja.

Postimees.ee usutles otsesaate eel Riigikogu liiget, endist kriminaalpolitseinikku Andres Anvelti.

Mis on Sinu kokkupuude mälumänguga?
Professioonaalne mälumängija pole ma kunagi olnud, küll armastan ristsõnu, sudokusid ja teisi erinevaid ajuväänamisi.

Mis Sind ajendas saates osalema?
Vaatasin juba lapsepōlves selle sama saate originaalversiooni Vene televisioonist. Oli selline esimene teleshow, mis meelde jäi. Kui tuli pakkumine osaleda, siis tundus see kui reis lapsepõlve aegadesse...

Veerandfinaalist väljusite napi 6:5 võiduga televaatajate üle. Mida poolfinaalis paremini, teistmoodi teete?
Selle mängu aluseks on eelkōige meeskonnatöö. Oluline on teineteise ärakuulamine ja väljakäidavate mōtete vōimalikult lai hulk.

Mis on sinu tugevad ja nõrgad teemad? Milles tunned end nagu kodus?
Tugevamad on humanitaarteadused nagu ajalugu, politoloogia, ehk ka ōiguse valdkonna küsimused. Probleemseks pean  igasuguseid keemiaalaseid küsimusi ja spordiajalugu puudutavaid teemasid.

Kuidas tunned end poolfinaali eel?
Eks ikka võistluspalavik tekib, mis omakorda hajutab natuke konsentratsioonivōimet saates ja pärast imestad ise enda üle, kuidas mōni elementaarne ja elukogemusega seonduv asi on meelest lennanud. Nii juhtus nt Aafrika pudeliavajaga, mida olen seal samas kunagi ka kasutanud.

Kui tähtsaks pead finaali pääsemist?
Eks see ole oluline kindlasti, kuid ka poolfinaali pääs oli minu jaoks oluline saavutus, kuna ma ei pea ennast selles valdkonnas kogemustega vōistlejaks.

Eelmisel pühapäeval alanud poolfinaal-seeria avamängus võitis Tiit Naaritsa võistkond televaatajaid 6:3.

Kas Igor Habali võistkond teeb sel pühapäeval neist parema tulemuse ja puksib Naaritsa finaali konkurentsist välja või tuleb neil hoopis televaatajatele alla vanduda?

Otseülekanne «Mis? Kus? Millal?» teisest poolfinaalist algab Kanal 2s pühapäeval kell 20.00.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles