Dramaatilise «Mis? Kus? Millal?» teise poolfinaali võitsid Televaatajad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Habali võistkond
Igor Habali võistkond Foto: Kanal 2

Dramaatilisi pöördeid pakkunud «Mis? Kus? Millal?» teise poolfinaali võitsid Televaatajad 6:0. Kui Igor Habali võistkond oli jõudnud Televaatajatega võrdsesse seisu 5:5, otsustasid nad kasutada võimalust «kõik või mitte midagi».

Otsustav voor «kõik või mitte midagi» tähendab, et kui Tarkade võistkond on jõudnud viie punktini, siis olenemata Televaatajate seisust, on Tarkadel õigesti vastates võimalus võita saade 6:0. Selleks jääb lauda vastama vaid üks võistkonnaliige, kes peab küsimusele üksi vastuse leidma. Seisult 5:5 valisid Targad otsustava vooru, lauda jäi värske Eesti meister mälumängus Igor Habal. Kuna Habal aga küsimusele õiget vastust ei teadnud, võitsid saate Televaatajad 6:0.

Igor Habali võistkonnas mängisid ettevõtja Allan Kaldoja, tõlkija Mart Rummo, ajakirjanik Kärt Anvelt, filmilavastaja Peeter Simm, riigikogu liige Andres Anvelt ja võistkonna kapten, mälumängu EM hõbe Igor Habal.

Saate parimaks küsimuseks valis televaatajate võistkonna «advokaat» Tele2 kommunikatsioonijuht Hans Saarvelt Timo Krummi küsimuse. Fotol oli üks Carnegie Melloni Ülikooli teadlane. Timo küsis, mille võttis see mees 1982. a. esimesena kasutusele. Küsimusele vastas Igor Habal, kes pakkus, et tegemist võis olla arvutiekraani eraldamisega ülejäänud tehnikast. Õige vastus oli, et fotol olev naerusuine teadlane Scott Fahlman võttis esimesena kasutusele tänapäeval kõigile arvuti-kasutajatele tuttava naerunäo emotikoni. Timo võitis 200 eurot.

Stuudiovõistkonna «advokaat», ajakirjanik ja raadiosaatejuht, Kuldmikrofoni laureaat Erki Berends valis parimaks Tarkade võistkonna mängijaks Igor Habali. Ajaloolane ja pedagoog Hillar Palamets, kes on olnud nelikümmend viis aastat nii mälumängija, küsimuste koostaja, žürii liige kui ka mängujuht, kinkis Habalile oma raamatu «Mõtteid ja meenutusi mälumängudest».

Esimesest poolfinaalist väljus võitjana (6:3) Tiit Naaritsa võistkond. Järgmisel pühapäeval toimub viimane poolfinaallahing, kus televaatajate vastu astub kirjanik Andrus Kivirähk, spordi-ajaloolane Rait Männik, filmilavastaja ja muusik Hardi Volmer, Cambridge Ülikooli tudeng Kadi Liis Saar, ajakirjanik Andres Pulver ja võistkonna kapten, 6-kordne Eesti meister mälumängus Jaan Allik.

Kumb võistkond, kas Naaritsa või Alliku oma, pääseb 19. mail toimuvasse superfinaali, selgub juba tuleval pühapäeval, mil toimub «Mis? Kus? Millal?» viimane poolfinaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles