Mao Zedongi lapselaps on üks jõukamaid hiinlasi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mao Zedongi kujutav maal
Mao Zedongi kujutav maal Foto: SCANPIX

Hiina kommunistliku partei kunagise juhi ja Puna-Hiina looja Mao Zedongi lapselaps on üks jõukamaid hiinlasi.

40. eluaastate alguses oleva Kong Dongmei jõukus on käivitanud Hiina sotsiaalmeedias kriitikalaine, et naine on kahepalgeline, kirjutab China Daily.

Kong Dongmeil ja ta abikaasal Chen Dongchengil on varandus umbes viis miljardit jüaani (600 miljonit eurot).

Kong on Mao ja ta kolmanda naise He Zizheni lapselaps.

Naine asutas 2001. aastal Pekingis raamatukaupluse, kus ta müüs enamjaolt oma vanaisa kohta käivaid raamatuid. Ta õppis samal ajal USAs Pennsylvania ülikoolis.

2011. aastal abiellus Kong Cheniga, kes on kindlustusärimees. Tal on ka oksjonimaja ka kullerfirma.

Paar elas 15 aastat vabaabielu ning neil on ka kaks tütart ja poeg, mis on vastuolus Hiina ühe lapse poliitikaga.

Kongi ja ta mehe jõukus tekitas Hiina Twitteris Weibos kriitikalaine, et nad on kapitalistid, kes on Mao kommunistliku vaatega vastuollu läinud ning proletaarse revolutsiooni juhti petnud.

«Seltsimees Mao järeltulija, kes on eraettevõtja, abielus kapitalistiga ning ei ole allunud pereplaneerimise poliitikale, on ilmale toonud kolm last,» kirjutas Weibos Lõuna-Hiina valitsusnõunik Luo Chongmin.

Veel mõisteti hukka, et Kong Dongmei elas oma mehega koos abiellumata, olles sellega ta armuke ning sünnitas ebaseaduslikud lapsed. Arvati, et ta peaks selle eest trahvi maksma.

Osa aga arvasid, et Kong lihtsalt abiellus jõuka mehega ning varandus on tegelikult mehe oma ning sel kõige ei ole Maoga mitte midagi pistmist.

Mao Zedong suri 1976. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles