Imbi Paju kaitseb Evelin Ilvest: meedia käitub nagu politrukist vägistaja

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imbi Paju
Imbi Paju Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Kirjanik Imbi Paju võttis Facebookis esileedi Evelin Ilvese kaitseks sõna.

Ilvese postituse «Presidendi Kantselei: riigipea abikaasa kulude katmine on seaduses ette nähtud» all on palju kritiseerivaid kommentaare. Paju arvab aga, et meedia teeb Ilvesele liiga.

«Mäletan hästi, kui Toomas Hendrik Ilves sai presidendiks ja kogu Eesti meedia mõnitas terve eesti rahva ees Evelin Ilvese keha. Tollal, 2006. aasta lõpus, näidati mingis telekanalis aasta häbiväärsemaid seiku ja üks oli see Evelini välimus, millega ta Inglise kuningannaga kohtus. Evelini pildile oli uudistes kollane ring ümber tömmatud,» meenutas Paju.

«See käitumine on sama kui politrukist vägistaja käitumine. Kahjuks riigikord oli selline, et vägistamine polnud võimalik, muidu oleks see ka ehk ette võetud... Mis puudutab 70 000 eurot, siis kuue aasta ja viie kuu peale ümber arvestades polegi see summa nii suur. Mäletan, et omal ajal mõnitati president Meri ka ja kuidas veel... Mõnitamiskultuuri saab parandada ainult lastetoaga. See, et Ilves Eestit kaardil hoiab, on suurepärane, kuid sellest meie lehed ei kirjuta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles