Sir Elton John saatis Toomas Hendrik Ilvesele kontserdikutse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elton John
Elton John Foto: SCANPIX

Juuni lõpus Tallinna Lauluväljakul esinev Sir Elton John saatis president Toomas Hendrik Ilvesele ja proua Evelin Ilvesele ametliku kutse oma esinemisele.

«Mul on suur au kutsuda teid oma kontserdile, mis toimub 29. juunil 2013 Tallinnas. Te olete tõeline kaasaegse rockmuusika austaja, see liidab inimesi üle maailma sõltumata nende rassist, poliitilistest või religioossetest tõekspidamistest. Olen väga tänulik, kui mu kutse vastu võtate,» seisab teates.

Elton John esineb Tallinn Star Weekendi raames Tallinna Lauluväljakul 29. juunil, tähistades ühtlasi suurkontserdiga oma karjääri 40. aastapäeva. Maailmatuuri raames Eestit väisav legendaarne muusik esitab kõik oma kuldvaramusse kuuluvad lood.

Kutset teeb tähelepanuväärseks ja eriliseks, et sellist laadi pöördumist Elton John ei tee just väga tihti, viimane leidis aset kaks aastat tagasi kui tema kutsel külastas Moskvas toimuvat kontserti Venemaa president Dmitri Medvedev.

Sir Elton Johni maailmaturnee «Greatest Hits Tour» võtab kokku tema enam kui 40-aastase karjääri tipphetked. Ta on andnud üle 3000 kontserdi, aga kummalisel kombel mäletab ta Eestit väga hästi.

Läbirääkimised käisid rohkem kui aasta ja selle jaoks, et ta Tallinnas Baltikumi ainsa kontserdi annaks, pidi päris palju eeltööd ära tegema. Kuue Grammy, nelja Brit Awardsi, Oscari, Golden Globe-i ning loendamatute teiste auhindade kavaler sir Elton John on üks prominentsemaid Eestit väisanud muusikuid.

Koos oma bändiga saabuv briti muusika ikoon toob lauluväljakule kokku kolm generatsiooni tema talendi austajaid. Monumentaalse lavaeluga ning maailma üks kuulsamaid inimesi tõusis täheparnassile juba 1970ndate alguses ning jätkab tänapäevani esinemist sadadele tuhandetele inimestele igal aastal.

1947. aastal sündinud Reginald Kenneth Dwight, hilisem Elton John alustas klaverimänguga juba kolmeselt. Esimese bändi lõi ta 1964. aastal ning esimene hittsingel sooloartistina («Your Song») nägi ilmavalgust 1970. aastal.

1970ndatel oli Elton Johni popmuusika üks teedrajavamaid. Maailma kuldvaramusse on läinud lood «Rocket Man», «Crocodile Rock», «Sorry Seemes To Be The Hardest Word» jpt. 1979. aastal oli just Elton John üks esimese lääne artiste, kellel lubati esineda NSV Liidus.

Kuldsed 1980ndad lisasid Elton Johni repertuaari popklassikat nagu «Im Still Stanging», «Nikita» ja «I Guess Thats Why They Call It The Blues».

1990ndate balladid «Sacrifice», «The One» ning Disney kassahitile «The Lion King» kirjutatud «Can You Feel The Love Tonight» tegid ta romantilise popi üheks väljapaistvamaks esitajaks.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles