Rock Summeril kuuleb kuulsat Röyksoppi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Röyksopp
Röyksopp Foto: promo

Kahepäevasel festivalil astub EDM-telgis kuulajate ette tuntud Norra elektroonilise muusika duo Röyksopp.

«Tänapäeva elektroonilise muusika maastikul tegutsev kahepealine Norra monstrum,» iseloomustab 1998. aastal sündinud tandem end ise.

Röyksoppi kuuluvad Torbjørn Brundtland ja Svein Berge, kelle esimene, 2001. aastal ilmunud album «Melody A.M.» müüs üle miljoni eksemplari. Duo videot «What Else Is There?» on veebilehel Youtube vaadatud üle 5,5 miljoni korra.

Röyksoppi, mis norra keeles tähendab murumuna, iseloomustavad neli järjestikust Norra edetabelites esikohal troonivat albumit, auhindadega pärjatud videod, kiiksuga esinemiskostüümid ja muusikastiilidega katsetamine.

Ka on ansambel teinud rohkelt koostööd tuntud skandinaavia naislauljatega. Nende hittides on kaasa löönud näiteks Anneli Drekker, Susanne Sundfør, Robyn ja Lykke Li.

Röyksoppi tuntumatest lugudest on Eesti publikule tuttavad «Eple», «Poor Leno» ja «Remind Me». Festivali elektoonilise muusika ehk EDM-telgis üles astuv menutandem esineb rahvale DJ-setiga, tuues publikuni oma muusika paremiku.

Rock Summer 25 toimub 15.–16. juunil Tallinna lauluväljakul. Laval astuvad üles Bryan Adams, Skid Row, Zucchero, Mumiy Troll ja paljud teised. Kõige värskema info leiab SIIT ja SIIT.




 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles