Pakistanis vabastati energia kokkuhoiu tõttu ametnikud sokkide kandmisest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani vabastati energia kokkuhoiu tõttu ametnikud sokkide kandmisest
Pakistani vabastati energia kokkuhoiu tõttu ametnikud sokkide kandmisest Foto: SCANPIX

Pakistani võimud andsid riigiametnikele suveperioodiks loa sokke mitte kanda.

Põhjuseks on asjaolu, et konditsioneerid lülitatakse energia kokkuhoiu tõttu välja, samas aga õhutemperatuur tõuseb, edastab Reuters.

Valitsus käskis kõikides riigiameti kontorites konditsioneerid sulgeda, sest see aitab elektrit kokku hoida. Pakistanis on elektriga juba pikka aega probleeme ning ajuti ei ole mõnedes paikades elektrit ööpäevas 20 tunni jooksul.

«Riigiametite kontorites ei kasutata konditsioneere seni kuni elektriga varustamise olukord paraneb,» seisis valitsuse teates.

Uue riietumisreegli kohaselt tohivad meessoost riigiametnikud tööl olla sokkideta.

Pidevad elektrikatkestused on rahvas protesti ning tehastele palju probleeme tekitanud. Pakistanis on suur tööpuudus ning elektriprobleemide tõttu on tehased ja tootmisüksused veelgi töötajaid vallandanud.

Elektri puudusel ei saa paljud perekonnad ka vett, kuna nende kaevudes on elektripump. Lisaks riigiametitele ei saa ka kodudes konditsioneere kasutada.

Pakistani energia- ja veeministeeriumi esindajate sõnul on probleemid hetkel sellised, mis ei võimalda normaalset elektritootmist tagada.

Võimukandjate sõnul takistab seda eelkõige rahapuudus ning selle tõttu tõstetakse elektri ja gaasi hindu. Pakistanis toodetakse kaks kolmandikku elektrist nafta- ja gaasipõhiselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles