Evelin Ilvese isa: mu tütar pole kordagi küsinud, kuidas pensioniga hakkama saan

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Int
Lembit Int Foto: promo

«See arvatavasti ei meeldi talle, kui te selle eetrisse lasete, aga Evelin ei ole mitte kunagi küsinud, et isa, kuidas sa oma väikese pensioniga hakkama saad,» sõnab Evelin Ilvese isa Lembit Int TV3 uudistele.

Lembit Inti külastasid «Seitsmesed uudised» tema kodus Soomes, tõuke kohtumiseks andisid eelmisel nädalal põhjanaabrite pressis ilmunud fotod presidendiproua Evelin Ilvese isast sealses toiduabi järjekorras.

«Kuna tegu oli peaaegu et rahvusvahelise skandaaliga, siis on Eesti rahval õigus teada, mis lood meie esileedi isaga on. Küsisime seda temalt otse,» selgitab Katrin Lust.

Lust lisab, et paljud tundsid, kuidas Evelin Ilvese  isa teeb toiduabijärjekorras meie riigile Soomes häbi: «Meile rääkis Lembit Int väga rahulikult ja ilustamata kõik need asjad lahti. Muuhulgas märkis ta, et tema majanduslik olukord naaberriigis pole kiita ning selgitas, miks ta seal toiduabi järjekorras käib ja miks ta ei saa siinse väikese pensioni tõttu tagasi Eestisse kolida.»

Katrin Lusti sõnul teavad kõik, et pensionäride elu Eestis pole meelakkumine - see on uudis, mis ei ületa enam mingit künnist, justkui taustamürin või siis õigemini taustanurin.

Küll aga toob Lusti kinnitusel vanemate inimeste mured esile see, kui nendest probleemidest julgeb rääkida mõni tuntud inimene.

«See, et presidendiproua isa ei saa Eesti pensioniga hakkama, oli šokeeriv uudis. Just see, et majanduslike raskustega ei võitle ainult tundmatu maainimene, vaid nende all kannatab ka riigi kõige tähtsama leedi isa - see ongi minu jaoks kõige olulisem sõnum,» sõnab Lust.

 «Seitsmesed uudised» on TV3s igal õhtul kell 19.00.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles