Al-Qaeda asutas kaebuste osakonnad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Al-Qaeda asutas kaebuste osakonnad
Al-Qaeda asutas kaebuste osakonnad Foto: SCANPIX

Terroriorganisatsioon Al-Qaeda teatas, et asutas Süürias ja Iraagis kaebuste osakonnad.

Kohalik Al-Qaeda osakond Süürias hakkas sellel kevadel vastutama Raqqas tsiviilvõimu eest, edastab The Telegraph

 Asjatundjate sõnul on kaebuste osakonna rajamine märgiks, et rühmitus suhtub oma ülesannetesse tõsiselt.

 Al-Qaeda Süüria haru teatas, et kodanikud saavad neile probleemide kohta kaebusi saata. Kaebused peavad olema detailsed ja selles peavad olema tõendid juhtunu kohta.

«Kõigil, kellel on mingi kaebus kas islamismi, vaimuliku juhi või sõdijate vastu, saavad esitada kaebuse ükskõik, millises Al-Qaeda esinduses. Kaebus peab olema edastatud kirjalikult, üksikasjalikult ja koos tõenditega. Lubame, et kõik, kes on islami vastu kuriteo korda saatnud, antakse Iraagi islamiriigis või al-Shamis sharia kohtu alla,» edastas Al-Qaeda oma teates.

Al-Qaeda kasutab Iraagi kohta terminit Iraagi islamiriik ning Süüria ja Liibanoni kohta al-Sham.

 Asjatundjate sõnul on kaebusteosakondade asutamise eesmärgiks vägivalla dokumenteerimine.

Al-Qaedat tuntakse ka kui bürokraatlikku organisatsiooni. Teada on, et kui USA eriüksus tappis 2011. aasta mais Pakistanis Abbottabadis Al-Qaeda juhi Osama bin Ladeni, siis leidsid ameeriklased sealt ka selle organisatsiooni dokumente, mis näitasid, et organisatsioon püüdis kontrollida oma kõiki harusid.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles