Rootslased ei ole Chris O`Neillist vaimustuses

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christopher O´Neill ja printsess Madeleine
Christopher O´Neill ja printsess Madeleine Foto: SCANPIX

Rootsi printsess Madeleine ja tema kihlatu, ameeriklane Christopher O´Neill abielluvad homme.

Nende pulmad ei ole rootslasi pöördesse ajanud nagu nad olid kroonprintsess Victoria ja tema mehe, prints Danieli pulmade eel kolm aastat tagasi, edastab Aftonbladet.

New Yorgist pärit 38-aastane ärimees O´Neill on jäänud rootslastele mõistatuseks.

«Arvan, et üks põhjus, miks rootslased Madeleine´i pulmadest vaimustuses ei ole, on see, et Chris O´Neill on nende jaoks liiga kaugeks jäänud,» avaldas rootslanna Caroline Törnemo arvamust.

Printsess ja ta mees on enamuse ajast elanud New Yorgis, mitte Rootsis. Ka see võib rootslaste jahedas suhtumises rolli mängida.

«Madeleine ja Chris ei ole osalenud just paljudel riiki esindavatel üritustel. Kuningapere maine seisukohast oleks hea, kui nad seda teinud oleks,» tõdes Törnemo.

Chris O´Neill ja Madeleine on elanud New Yorgis koos alates 2011. aasta novembrist. Printsess läks USAsse pärast seda, kui tema ja Jonas Bergströmi kihlus skandaali tõttu katkes.

Madeleine kohtus Chrisiga nende ühiste tuttavate vahendusel.

Jõukast perekonnast pärit Chris O´Neill on püüdnud säilitada privaatsust hoolimata oma seotusest Rootsi kuningliku perekonnaga. Teda on nähtud New Yorgis näitamas keskmist sõrme teda jälitanud kõmufotograafidele.

Rootsis ei ole O´Neilli suguvõsa kohta just palju teada. Teada on see, et mehe ema on päritolult austerlanna ning kannab nime Eva.

Rootsi väljaanded on palunud O´Neilli oma pere kohta intervjuud, kuid mees keeldus.

«Chris otsustas, et pärast abiellumist ta kuninglikku tiitlit ei soovi, kuna see võib segada ta äritegemist. Ta langetas sellise otsuse ka selle tõttu, et kaitsta oma päritoluperekonda. Kui temast saab kuningliku pere liige, siis hakatakse ka tema sugulastele rohkem tähelepanu pöörama. Ta ei soovi seda,» selgitas Rootsi kuningakoja pressiesindaja Bertil Ternert.

Chris O´Neillist ei saa seega Daniel Westlingi moodi Rootsi printsi.

Rootsi kuningakoja reeglite kohaselt nõuab tiitli saamine Rootsi kodakondsust ja äritegevusest loobumist. O´Neill tahab säilitada USA kodakondsuse ja jätkata tööd firmas Noster Capital.

Madeleine aga jätkab töötamist New Yorgis heategevusorganisatsioonis World Childhood Foundation, mille asutas printsessi ema, kuninganna Silvia.

Printsess Madeleine teatas 2012. aastal kihluse välja kuulutamisel, et ei välista tulevikus võimalust Stockholmi kolida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles