Eesti muusikatipud Viljandis

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühena neljast solistist astub sel neljapäeval heategevusliku kontserdi ajal Viljandi publiku ette Dave Benton (pildil). Samale lavale tuleb ka tema partner Eurovisiooni lavalt Tanel Padar.
Ühena neljast solistist astub sel neljapäeval heategevusliku kontserdi ajal Viljandi publiku ette Dave Benton (pildil). Samale lavale tuleb ka tema partner Eurovisiooni lavalt Tanel Padar. Foto: Peeter Langovits

Sel neljapäeval korraldab Kriguli muusikute dünastia liige Ülo Krigul juunior koos sõpradega pubis Liverpool heategevuskontserdi «Paul’s Bluescase», millega kogutakse raha Paul Kriguli perekonna fondi algkapitali suurendamiseks.


Paul Kriguli perekonna fond on Eesti rahvuskultuuri fondi juurde loodud allfond, mille eesmärk on toetada Viljandist pärit muusikuid, kes tahavad endistele või praegustele kodulinlastele kontserdi, meistrikursuste, õppetöö või muu muusikalise tegevuse kujul oma kunsti pakkuda.



Nagu võib välja lugeda pealkirjastki, on kontsert bluusikeskne. Solistidena astuvad üles oma ala tipud Emil Rutiku, Airi Allvee, Tanel Padar ja Dave Benton. Sama kõrgel tasemel on ansambel, kuhu kuuluvad lisaks klahvpille mängivale Ülo Krigulile kitarristid Raul Ukareda ja Laur Joamets, basskitarrist Argo Toomel, löökpillimängija Kristjan Kallas ning saksofonistid Siim Aimla, Margus Männa ja Ivo Lille.



Kontserdi korraldaja, Paul Kriguli lapselapse Ülo Kriguli jutu järgi sai bänd kokku nii-öelda loodusliku valiku tulemusena. «Et olen kõigi nende muusikutega pikemat või lühemat aega koos mänginud, oli nende poole pöörduda loomulik,» rääkis ta. «See, et nad kõik olid asjaga päri ning nõustusid uusi lugusid õppima ja proovi tegema, ei üllatanud mind, kuid tegi meele rõõmsaks.»



Tuntud lood erilises kuues


Ülo Kriguli sõnul on neljapäeval esitamisele tulev kava spetsiaalselt selleks puhuks kokku pandud. «On ebaharilikke versioone tuntud bluusilugudest ja ka selliseid palu, mida harva esitatakse,» kirjeldas korraldaja.



Kontserdi reklaami järgi on oodata nii pikki ja higiseid kitarrisoolosid kui lühikesi ja löövaid bassiriffe, kolmekordset saksofonienergiat ning kähedat lauluhäält neljalt oma ala vaieldamatult meistrilt.



12 muusiku ühisesinemine kontserdi kulminatsioonis esitab väljakutse pubi Liverpool kitsukesele lavale, mida Kriguli kinnitust mööda on siiski selleks õhtuks veidi laiemaks tehtud.



Sarja viimane kontsert


Esimese väljamakseni tahab Paul Kriguli perekonna fond jõuda 23. detsembril 2010 — Paul Kriguli 100. sünniaastapäeval. Selleks peab tänavu 1. juuliks kogunema põhikapitali vähemalt 100 000 krooni. Ülo Krigul arvates on lootust see eesmärk täita.



Algsumma saamiseks otsustas Paul Kriguli muusikaline perekond korraldada heategevuskontserte. Esimene leidis aset mullu jõulude ajal Pauluse kirikus ning seal esinesid Ulla Krigul ja Koidu koor. Teise korraldas veebruaris Jaani kirikus Vambola Krigul. Nüüdne «Paul’s Bluescase» on järjekorras kolmas ja viimane.



Ülo Kriguli sõnul on kontserdid aidanud muuski mõttes kui rahaga. «Sama oluline on, et need on kandnud edasi fondi ideed toetada Viljandist sirgunud muusikuid,» lausus ta.



Kontserdile müüakse 75—100-krooniseid tavapileteid ja piiratud koguses kallimaid VIP-pileteid. Pääsmeid saab pubist Liverpool ja Viljandi kultuuriakadeemia raamatukogust.



Soovi korral saab fondile annetada ka niisama, selleks tuleb teha ülekanne Eesti rahvuskultuuri fondi kontole 221001101347 Swedbankis ja märksõnaks kirjutada «Annetus Paul Kriguli Perekonna Fondi».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles