Maria Listra: Rannapi, Alenderi ja Valgre looming ei kaota oma hinge ja muusikalist võlu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Listra
Maria Listra Foto: Toomas Huik/ Postimees

Laulja Maria Listra on enne algavat suve õnnelik, et tal on võimalus teha tööd Eesti tuntuimate heliloojate loominguga.

Nimelt alustab Maria koos Jassi Zahharoviga kontserttuuri «Vihmade taga», mille läbivaks teemaks on Rein Rannapi, Urmas Alenderi ja Raimond Valgre muusika.

Maria usub, et saab suvest ja päikesest piisavalt energiat, et leida võti, kuidas legendaarsete suurkujude loomingut edasi anda.

«Rannapi, Alenderi ja Valgre lauludes on midagi minu hingele väga omast – tundmuslik igatsus ja soov seda jagada», iseloomustab Maria heliloojate loomingut.

«Näiteks Rannapi loo «Unemetsades» leidsin ma kogemata ühest noodist ning see viis ja sõnad on minuga läbi terve elu kaasa liikunud.»

Lisaks leiab Maria, et nende heliloojate laule pole võimalik «üle laulda» – nad ei kaota oma hinge ega muusikalist võlu.

 Ehkki kevad on Maria arvates parim aastaaeg, naudib ta ka suve ja suviseid kontserte täiel rinnal.

«Kuna olen kogu elu elanud linnades, siis suvel tunnen, et tahan võimalikult palju metsas, aasal või mere ääres olla,» räägib Maria oma suviste meelistegevuste kohta.

Lisaks on Maria ka väga soojalembene ning tunneb ennast vees ja randades väga hästi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles