Nancy Reagan: Ronaldi vaim käib mul külas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nancy ja Ronald Reagan 1984. aastal
Nancy ja Ronald Reagan 1984. aastal Foto: AP / Scanpix

USA endise esileedi Nancy Reagani sõnul käib ta abikaasa, kunagise USA presidendi Ronald Reagani vaim teda külastamas.

87-aastase lese kinnitusel on tal oma surnud abikaasaga pidev kontakt ning ta näeb mehe vaimu, kirjutab BBC.

«See võib tunduda imelik, kuid ma näen Ronnie`t Ta külastab mind öistel tundidel ning ma vestlen temaga,» sõna proua Reagan.

Naine jätkas, et ta igatseb meest tagas ning ajaga ei ole mehe surma tõttu tekkinud haav paranenud.

«Öeldakse, et aeg parandab haavad. Minu puhul see ei kehti. Ma ei suuda Ronnie`t unustada,» lisas endine esileedi.

Nancy Reagani kinnitusel oli ta möödunudaastastel USA presidendivalimistel vabariiklase John McCaini poolt, kuid ta lisas, et Obama oli võidu ära teeninud.

Ronald Wilson Reagan (6. veebruar 1911 – 5. juuni 2004) oli USA 40. president (1981–1989), 33. California kuberner (1967–1975) ja näitleja.

Reagan alustas oma poliitikukarjääri demokraadina, kuid 1962. aastal astus ta ametlikult Vabariiklikusse Parteisse. Tema vaated kujunesid vägagi parempoolseteks, 1964. aasta presidendivalimistel toetas ta tugevalt üht vabariiklaste äärmuslikemat presidendikandidaati läbi aegade, Barry Goldwaterit. 1966. aastal valiti ta California kuberneriks, teist korda 1970. aastal.

1980. aastal sai Reaganist kõigi aegade vanim USA presidendikandidaat. Ta võitis valimised eelmise presidendi Jimmy Carteri ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles