Austraallane elab «imejoogist»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraallane elab «imejoogist»
Austraallane elab «imejoogist» Foto: SCANPIX

Austraalias elava mehe sõnul jõudis ta hea tervise saladuse jälile, toitudes vaid «imejoogist».

24-aastane Rob Rhinehart ei ole dieedil ning ka ei näljuta end, hoolimata et ta ei söö eriti tahket toitu, edastab news.com.au.

Mees lõi joogi, mis annab ta organismile vajalikus koguses vitamiine ja mineraalaineid.

Varem oli Rhinehartil toimumisega probleeme ning tal ei olnud aega korralikku toitu valmistada ega süüa.

Ta hakkas uurima toitumisalaseid teoseid ning spetsialistide nõuandeid, mida on vaja, et organism normaalselt toimiks ja haigust ei tekiks.

Ta valmistas lõpuks joogi, mis kannab nime Soylent ning see koosneb vitamiinide ja mineraalide segust. Joogis on näiteks kaltsiumit, tsinki ja kaaliumit ning A-, B-, C-, D-, E- ja K-vitamiini.

«Olin varem pidevalt väsinud ja toitusin halvasti. Hakkasin siis toiduaineid nägema biokeemilisel tasandil. Lõin enda jaoks joogi, milles on kõik vajalikud ained. Minu suureks üllatuseks see töötab,» selgitas austraallane.

Ta loobus pitsast, burgeritest ja teistest tahketest toiduainetest ning hakkas jooma vaid Soylent jooki.

Rhineharti menüüst moodustab see «imejook» 90 protsenti. Mehe arvates on see ideaalne ebatervisliku toidu asendus. Samuti aitab see neid, kel tiheda päevakava tõttu ei ole aega korralikult toituda.

Mehe sõnul tekib tal vahel isu prae ja teiste selliste toitude järele, kuid see läheb kiiresti üle.

«Ma luban endale vahel ka lemmiktoite, enamjaolt nädalalõppudel kui ma sõpradega väljas olen. Igapäevaselt toitun väga tervislikult,» nentis austraallane.

Toitumisspetsialistide sõnul tuleks selliste «imejookide» suhtes ettevaatlik olla.

«Selliseid superjooke võib aegajalt tarbida, kuid need ei asenda tegelikku sööki. Inimestele meeldib laua taga istuda, süüa ja seltskondlikult aega veeta. Sellise joogi puhul on see välistatud. See võtab ära toidu nautimise,» selgitasid spetsialistid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles