Saudi Araabia printsessi süüdistatakse orjapidamises

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi Araabia printsess Meshael Alayban
Saudi Araabia printsess Meshael Alayban Foto: SCANPIX

USAs Californias Orange`i maakonnas Santa Anas elavat Saudi Araabia printsessi süüdistatakse inimkaubanduses ja orjapidamises.

Orange´i maakonna prokuröri Tony Rackauckase kinnitusel 42-aastane Saudi Araabia printsess Meshael Alayban arreteeriti, edastab foxnews.com.

Kui naine süüdi mõistetakse, võib ta saada 12 aasta pikkuse vangistuse.

Alayban arreteeriti pärast seda, kui üks Kenya päritolu naine peatas selle nädala teisipäeval bussi kinni, sisenes ning ütles kaasreisijale, et ta põgenes ning on inimkaubanduse ohver.

Reisija teatas naisest politseile. Korrakaitsjad otsisid pärast seda Alaybani korteri läbi.

30-aastase naise sõnul palkas printsess ta 2012. aastal Kenyas. Ta pass võeti Saudi Araabiasse saabumisel ära. Naise sõnul oli ta orja seisuses, talle maksti lubatust märgatavalt vähem ning lahkumise korral ähvardati vägivallaga.

«Tegemist ei ole tööandja ja töövõtja vahelise ebakõlaga, vaid orjapidamisega. Naist hoiti vangistuses vastu tema tahtmist,» sõnas prokurör.

Orange`i maakonna kohus määras Alaybanile kautsjoniks viis miljonit dollarit ning teda jälgitakse GPSi abil. Samuti ei tohi naine maakonnast võimude loata lahkuda.

Saudi Araabia printsessi advokaadi paul Meyeri sõnul on tegemist töövaidlusega ning kohus ei oleks tohtinud nii suurt kautsjonit määrata vaid selle tõttu, et ta klient on rikas.

Ohver sõlmis printsessiga lepingu kaheksa aastaks, kuupalgaga 1600 dollarit. Ta pidi töötama kaheksa tundi päevas viiel päeval nädalas. Kuid alustades 2012. aasta märtsis Saudi Araabias töötamist, pidi ta tegema 16-tunniseid tööpäevi seitsmel päeval nädalas ning talle maksti vaid 220 dollarit kuus.

Prokuröri kinnitusel võeti ohvrilt pass, et ta ei saaks tagasi Kenyasse minna. Selle aasta mais saabus ta koos teiste teenijatega USAsse. Siis anti talle pass tagasi vaid passikontrolli ajaks.

Ta pidi elama väikeses korterikompleksis koos kaheksa inimesega. Ülejäänud naised lahkusid pärast juhtumi avalikuks tulemist printsessi teenistusest vabatahtlikult.

Alayban on Saudi Araabia printsi Abdulrahman bin Nasser bin Abdulaziz al Saudi üks liignaistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles