Nädalavahetusel selguvad Pärnu Kuldrulal Eesti parimad tänavasportlased

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldrula festival, mis hõlmab enda alla Lahtised Eesti Meistrivõistlused tänavaspordis
Kuldrula festival, mis hõlmab enda alla Lahtised Eesti Meistrivõistlused tänavaspordis Foto: Kuldrula

19 - 21 juulil kogunenevad noored tänanavspordi huvilised Pärnusse, et osa saada Kuldrula festivalist, mis hõlmab enda alla Lahtised Eesti Meistrivõistlused tänavaspordis. Võisteldakse rulatamise, BMX-sõidu, trikirulluisutamise ja –tõukerattasõidu distsipliinides ning kahes vanusegrupis: kuni 16-aastased (k.a) ja 17+.

Esimesel päeval leiavad aset kvalifikatsioonid ning teisel päeval finaalid. Kohtunikud hindavad erinevate obsaaklite kasutamist, trikkide tehnilisust ja sõidustiili. Võistlused toimuvad jam-formaadis s.t korraga on võistlusväljakul kolm sõitjat.

Eesti Lahtised Meistrivõistlused Trikirulluisutamises on tänavu esmakordselt 2 tärni World Rolling Series üritus ning Kuldrulal on sellel aastal rekordarv 24 tiitlikohta.

Sel aastal on Kuldrula ka osa "Road To Simple Session'ist", mis tähendab, et võistluste kolm parimat eesti rulatajat ja BMX-erit pääsevad võistlema ühele Euroopa suurimale rula ja BMX-i võistlusele.

Rulatamise Lahtiste Eesti Meistrivõistluste võitjad ning üks wildcard kutsutakse võistlema ProSkate'ile, kus võib näha ka koos ühtesid Euroopa parimaid rulatajaid. Võistlus toimub koos Rulatamise Soome Lahtiste Meistrivõistlustega augustikuises Helsinkis.

Publikut hullutab kõige enam finaalide päev, mil toimuvad vaatemängulised minivõistlused “Vans Off The Wall’i kaugeima hüppe võistlus rulale, Monster Energy BMX’i parima triki võistlus, OnWheels’i kõrgeima hüppe võistlus BMX-ile ning SurfHouse’i parima triki võistlus tõukerattale.

Esimese võistluspäeva lõpetab Pärnu suve üks vägevamaid ja suuremaid klubiüritusi „Tuborg Music presents: Kuldne Äftekas“ klubis SunSet. “Kuldrula populaarsust noorte seas tõestab meie afterparty’de kasvav külastajate arv, mis on kahel viimasel aastal olnud üle tuhande kahesaja,” rõõmustas festivali peakorraldaja ja Eesti Tänavaspordi Liidu juhatuse liige Hannes Paldrok.

Kuldrula juured ulatuvad 1980.aastate Pärnusse, kui peeti maha aja-ja slaalomisõidu võistlusi. Kaasaegne Kuldrula toimub juba 9.aastat järjest, viimased kolm aastat on üritust korraldanud Eesti Tänavaspordi Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles