Biffy Clyro tuleb taas Eestisse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Biffy Clyro
Biffy Clyro Foto: promo

Pärast edukat kontserti Eestis 2010. aastal astub Biffy Clyro 10. novembril taas Rock Cafe lavale. Alternatiivrocki sensatsioon võtab ette seni suurima turnee Euroopas ning ootab väga kohtumist oma vanade ja uute fännidega.

Bänd, kuhu kuuluvad solist ja kitarrist Simon Neil, bassist James Johnston ja viimase kaksikvend, trummar Ben Johnston, alustas tegevust 90ndate keskel. Biffy Clyro on tuntud varieeruva kõla ja rütmilisuse poolest. Alustades vaikselt, lausa sosistava kitarrisaundiga, võib lugu lõppeda massiivse heliseina ja trummimüraga. Samas on alati kuulda selget meloodiat. Seetõttu on iga nende live-kontsert kõigi jaoks oodatud elamus. Pühendumus ja kirg paistab silma publikutele nii klubides kui ka staadionitel.

Oma karjääri jooksul on Biffy Clyro välja andnud kuus albumis, viimane neist – «Opposites» – ilmus möödunud talvel. Kolm albumit – «Puzzle», «Only Revolutions» ning «Opposites» -  on jõudnud UK müügiedetabeli esiviisikusse. Kuigi esimesed kolm albumit ei pälvinud laialdast tähelepanu, lennutas neljas album «Puzzle» (2007) bändi muusikasõprade huviorbiiti. Kaks aastat hiljem, 2009. aasta novembris, andis bänd välja albumi «Only Revolutions», mis saavutas kuldplaadi staatuse. Kõige uuem album «Opposites» ilmus 28. jaanuaril 2013 ja jõudis UK plaadimüügi edetabeli tippu.

2011. aastal oli Biffy Clyro Briti muusikaauhindadel nominent ning võitis NME auhindade jagamisel parima Briti bändi tiitli. Oma karjääri jooksul on Biffy Clyro olnud soojendusartistiks sellistele staaridele nagu näiteks Muse, The Who, Red Hot Chilli Peppers ja The Rolling Stones. Viimase albumi edu tegi neist peaesineja Readingu ja Leedsi festivalidel.

Bändi solist Simon Neil räägib: «Tundub, et inimesed, kes meid kuulevad, armuvad meie muusikasse. Ja see on oluline. Meie peamine eesmärk on siiski olla iseenda lemmikbänd ja sellega oleme seni hakkama saanud.»

Biffy Clyro kontsert toimub 10. novembril Rock Cafes, Tallinnas. Piletimüük algab Piletilevis reedel, 26. juulil, kell 10.00

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles