Merle Liivak kaasab söögitegemisse kaheaastase poja

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merle Liivak
Merle Liivak Foto: SCANPIX

«See on üks kulunud müüt, et lapsed ja köök sobivad kokku alates mingisugusest east,» arvab Merle Liivak, kelle eestvedamisel saavad Viljandi folgifestivalil koos vanematega kokakunsti õppida ka igas vanuses lapsed.

Merle tunnistab Õhtulehele antud intervjuus, et kaheaastase poja pihku usaldab ta juba kööginuga, neljakuune tütar aga jälgib ema toimetusi huviga kõrvalt.

«Tegelikult ei ole mu lapsed liiga noored söögitegemisse kaasamiseks,» üllatab ajakirja Anne & Stiil lapsepuhkusel olev peatoimetaja Merle Liivak, kelle poeg sündis 2011. aasta mais ja tütar tänavu märtsis.

«Ma pooldan väga seda lähenemist, et kui laps on kaasatud, ta näeb juba imikueas köögis tegutsemist lähedalt pealt, siis on toiduvalmistamine talle ka hiljem hästi loomulik ja tuttav,» selgitab Merle, kes on mõlemad lapsed kokkamiskeerisesse endaga kaasa haaranud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles