Tivolipargi alaealisi töötajaid ahistati ja neile keelduti palka maksmast

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tivoli vaateratas
Tivoli vaateratas Foto: promo

Kuressaare tüdrukud Kirsike Taits (13) ja Triin Lõhmus (14) töötasid Tivolipargis lepinguta, tegid 11-tunniseid tööpäevi ega saa nüüd kätte nii palju palka kui lubati.

Tüdrukute sõnul mõlemat ka ahistati, vahendab Saarte Hääl.

Kirsikele ja Triinule lubati tööle asudes maksta palka 2.50 eurot tunnis, samuti olevat kõik atraktsioonid neile tasuta.

Neidude tööaeg pidavat olema argipäeviti kell 15–23 ja nädalavahetustel 12–23 (seaduse järgi ei tohiks tüdrukud töötada üle 4 tunni päevas), kuid pikkade päevade jooksul ei tahetud neid isegi pausile lasta.

Kord oli Kirsikel kõrge palavik olnud ja küsimuse peale, kas ta võib apteeki ravimi järele minna, vastati, et tehku seda siis, kui tivoli on kinni.

Samuti hakkas Kirsikesel karusselil töötav mees järel käima - mees üritanud neidu kogu aeg katsuda ja teda suule suudelda.

Palgapäeval öeldi, et palk on 10 eurot päevas.

«Kui protestisime, et pidi olema 2.50 tunnis, öeldi: te ju ei teinud absoluutselt tööd, ja palka saate sellele vastavalt,» rääkis Triin, kes sai lõpuks 140 euro asemel 63 eurot.

Kui neidude vanemad asjasse sekkusid, nimetati neid debiilikuteks.

Tööandja nime neiud öelda ei oska, teadsid teda vaid Frediks kutsuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles