Kooli hoov avati linnarahvale

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile, 25. juunil kell 18.00 pidas avamispeo maha üks eriskummalise pealkirjaga suvine sündmuste paik - Kooli Hoov / Schoolyard.

oht asub Tallinna linnamüüri ääres, ühe vanima Eesti kooli - Gustav Adolfi Gümnaasiumi külje all, kuid kui välja arvata paik ning ironiseerivad aksessuaarid koolist on tegemist hoopis-tükis välikohvikuga, kus saab nautida elavat muusikat, ent mis enam - astuda ise üles või koos sõpradega.

Nimelt Kooli Hoovi nägemusteks on, et loovus olgu vaba kõigile ning kultuur sündigu kohapeal juhuslikult. Lava kohal ripub plakat «Vaba lava», mis kõneleb, et kel vähegi muusikalist talenti ning tahet jagada oma muusikat, sõnumit - saavad seda teha.

Üks kunstilistest juhtidest Kaspar Tambur räägib: «Ma näen Kooli Hoovis midagi, mida pole ammu tekkinud Eestis. Ja see on mingi katse-eksitus-meetodil põhinev panus Eesti muusika kultuurile ning kombestikule, mille sütitavad noored, kuid mis üsna peagi hõlmaks kõiki Eesti muusikuid.»

Koht (Kooli Hoov) aga on see, kuhu inimesed oma unistuste ja igapäevaste kohustuste kõrval saavad astuda läbi, et maha istuda, nautida sõbraga rohelust, toite/jooke, kohapeal loodavat muusikat ja samaaegselt ise kaasa lüüa.

Kooli Hoov projektina oled sina, mina, meie kõik - aktiivne või passiivne - see on paik teiste muusika ja oma loovuse arendamiseks, katsetamiseks, ühendamiseks, jagamiseks oma sõpradele ning üle-üldse - Inimestele.

Juba avamispeol ilmus palju muusika armastajaid, kes teine-teist varem kunagi elus polnud kohanud, kuid keda koos musitseerimine, liitis silmapilkselt.

Vaata galeriid!

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles