Autorite ühing kaebab Õllesummeri kohtusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marje Hansar
Marje Hansar Foto: Jelena Rudi

Tänavu jättis Õllesummer esmakordselt Eesti Autorite Ühinguga (EAÜ) sõlmimata lepingu, mis kohustab kontserdikorraldajat maksma ühingule viis protsenti iga müüdud pileti pealt. EAÜ lubas seepeale Õllesummeri kohtusse kaevata.

Seaduse järgi jagab EAÜ piletite müügist saadud tulu eest autoritele toetust, kuid Õllesummeri peakorraldaja Marje Hansari arvates toetatakse selle viie protsendi arvelt hoopis teiste kommertsürituste korraldamist, kirjutas Äripäev.

EAÜ tänavustest rahastustaotlustest nähtub, et näiteks Rock Summer sai 25 000 eurot toetust, sama palju maksti välja ka Popkooripeole Tartus, mille korraldusmeeskonnas on Mikk Targo.

Autorite ühingu kliendihaldur Tõnu Kaumann, kes vastutab teoste avalike esitamise eest Tallinnas, ütles, et nemad seda asja kindlasti nii ei jäta ja kaebavad Õllesummeri kohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles