Vangistusse unustatud ameeriklane sai üle nelja miljoni dollari kompensatsiooni

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Chong
Daniel Chong Foto: SCANPIX

USAs San Diegos elav üliõpilane sai valitsuselt rohkem kui neli miljonit dollarit kahjutasu selle eest, et ta rohkem kui neljaks päevaks vangistusse unustati.

Daniel Chongi sõnul jõi ta oma uriini, püüdis kehale ema jaoks sõnumit kraapida  ning tal tekkisid hallutsinatsioonid, edastab BBC.

Politsei võttis mehe kinni 2012. aastal narkohaarangu käigus, kuid teda ei antud kohtu alla. Mees unustati kongi mitmeks päevaks.

Juhtunut uuris USA justiitsministeeriumi esindaja.

Chongi sõnul heitis ta kongiukse alt välja oma jalatsi paela ning püüdis selle liigutamise abil tähelepanu tõmmata. Samuti ta karjus. Lõpuks teda kuuldi ning ta vabastati.

Ta viidi haiglasse, kus ta oli viis päeva taastudes veepuudusest, neeruprobleemidest, krampidest ja söögitoruhäiretest. Ta oli kehakaalus kaotanud seitse kilogrammi.

Ching oli üks üheksast inimestest, kes narkopolitseinike poolt kinni võeti. Võimuesindajad ei leidnud tal süüd ning loobusid talle süüdistuste esitamisest.

Chongi advokaadi sõnul panid politseinikud mehe kongi ning ütlesid, et lasevad ta varsti vabadusse.

Mehe arvates unustati ta lihtsalt ära. Kongil ei olnud aknaid ning samuti ei saanud kinni pandu juua ega süüa.

Narkopolitsei vabandas hiljem Chongi ees.

Chongi advokaadi sõnul vaatab USA narkovastase võitluse administratsioon (DEA) üle kinnipidamise reeglid, et selliseid juhtumeid tulevikus ennetada. Samuti pannakse kongidesse kaamerad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles