Termiidid pistsid indialase säästud nahka

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Termiidid
Termiidid Foto: Wikipedia.org

Indias Biharis kaotas üks kaupmees oma säästud, kuna termiidid sõid pangaseifis olnud väärtpaberid ja sularaha ära.

Dwarika Prasad pani oma vara Bihari osariigi pealinnas Patnas asuva riigipanga Central Bank of India esinduse seifi, kirjutab BBC.

Mehe kinnitusel ta ei teadnud, et pangas on termiidid. Panga esindaja sõnul on neil klientide jaoks välja pandud suur hoiatussilt, mis hoiatab nende kahjurite eest.

«Kui mina panka läksin, siis ma küll mingit hoiatussilti ei märganud,» lausus Prasad.

Panga esindaja lisas, et iga klienti eraldi termiitide eest ei hoiatata.

«Olen sellest šokeeritud. Pangas olnud vara oli mõeldud pensioni ajal kasutamiseks. Nüüd olen sellest ilma,» lisas indialane.

Mehe sõnul oli ta panka paigutanud 450 000 ruupiat (110 000 krooni), 232 000 ruupia (56 600 krooni) väärtuses väärtpabereid ning kuld- ja hõbeehteid.

Prasad jätkas, et ta ei tahtnud varandust kodus hoida ja selle tõttu viis panka hoiule.

Mees üüris pangaseifi alates 2005. aasta septembrist. Kui aga ta läks seda selle aasta jaanuaris kontrollima, siis vaatas talle raha ja väärtpaberite asemel vastu paberipuru.

«Nad ei jõudnud kõiki väärtpabereid nahka pista. Aga need, mis alles jäid, on ikkagi kahjustada saanud ja väärtusetud,» lausus Prasad.

Panga esindajad sõnasid, et Prasad sai nende panga kliendiks 2005. aastal, termiitide eest hoiatava sildi panid nad välja  8. mail 2007.

«Panime selle sildi siis välja, kui meie klientidelt hakkas laekuma kaebusi termiitide kohta,» nentis panga esindaja.

Ta jätkas, et pank ei vastuta nende seifidesse paigutatud vara eest, välja arvatud juhul kui seif on lahti murtud ja selles olev on varastatud.

«Klient ei saa panka süüdistada, kuna ta ei käinud oma varandust kontrollimas,» selgitas pangatöötaja.

Pangatöötaja kinnitusel edastati Prasadi kaebus juhtkonnale, kuid pank pole kohustatud mehe vara kompenseerima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles