Jäätisepulkadest viikingilaev seilab Hollandist Inglismaale

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätisepulkadest laeva vettelaskmine
Jäätisepulkadest laeva vettelaskmine Foto: impactlab.com

Ameeriklasest kaskadööri poolt valmistatud jäätisepulkadest viikingilaeva koopia alustas eile teekonda Hollandist Inglismaale.

Norra jumala Thori  nimeline, 15 meetri pikkune laev valmis 15 miljonist jäätmekäitlusest kokku korjatud jäätisepulgast, kirjutab Reuters.

Laeva idee autoriks on USAs sündinud, kuid praegu Hollandis elav kaskadöör Robert McDonald, kes aluse koos oma poja  ja rohkem kui 5000 lapsega kokku liimis.

«Kui sul on unistus, siis vii see ellu. Tahtsin lastele näidata, et kõik on võimalik,» selgitas McDonald.

McDonald sai enda sõnul lapsepõlves gaasiplahvatuses, milles hukkus tema perekond, raskelt vigastada. Just selle tõttu laadis mees laevale ka palju mänguasju, plaanides külastada Londoni haiglates vigastuste tõttu olevaid lapsi.

Selle aasta suvel plaanib McDonald ja ta meeskond ületada Atlandi ookeani, läbides sama teekonna, mille viikingid läbisid Islandi ja Gröönimaa kaudu Põhja-Ameerikasse jõudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles