Venelane mürgitas lõbu pärast oma perekonna

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: jupiterimages.com

Venemaal Jaroslavlis mürgitas mees lõbu pärast oma perekonna.

Nüüd võib Vjatšeslav Solovjovi kuue inimese mõrvamise eest eluaegne vanglakaristus ees oodata, edastas RTR telekanal.

Solovjovi ohvriteks olid ka ta naine ja tütar.

Juhtumi uurijate andmetel alustas mees pereliikmete mürgitamisega mitu aastat tagasi. Lisaks kuue inimese tapmisele, süüdistatakse meest ka nelja inimese tapmiskatses.

Solovjov on palunud, et tema kohtuprotsess toimuks suletud uste taga, sest ta kardab oma elu pärast.

Telekanali RTR andmetel on mees enamiku mõrvadest üles tunnistanud, kuid tema motiivi jälile pole veel jõutud.

Uurijate sõnul arvati esialgu, et Solovjovi naine suri südamehaiguse tagajärjel.

Solovjov uuris raamatute ja interneti vahendusel, millised mürgid on kõige efektiivsemad. Süüdistaja kinnitusel ostis mees suures koguses mürgiseid aineid ühelt keemiatehaselt.

Solovjovi esimeseks ohvriks oli tema abikaasa Olga, kellega ta oli koos elanud 14 aastat. Mees pani naise kohvisse kiiresti toimivat mürki.

«Kutsusin ise kiirabi, sest ei tahtnud kahtlust äratada. Olga suri haiglas ja arstid arvasid, et tegemist oli südamepuudulikkusega,» selgitas mõrvar.

Järgmiseks ohvriks oli mehe 14-aastane tütar Nastja. Ta jälgis poole aasta jooksul, kuidas väikeses koguses mürgiannused lapsele mõjuvad. Mees ei andnud lapsele vastumürki ja lõpuks tüdruk suri.

«Iseõppinud keemik hakkas väikeses koguses mürki lisama ka oma töökaaslaste toidu sisse ja jälgis siis mõnuga nende kannatusi,» seisab kohtu raportis.

Isegi Solovjovi juhtumi uurija ei jäänud mürgist puutumata. Mehel õnnestus ülekuulamise ajal uurijale toodud veeklaasi mürki panna.

Venelane jäi ametivõimudele silma siis, kui ta hakkas juba naabreid mürgitama. Selle perekonna väikelapse surm pani miilitsaid pead murdma, miks Solovjovi ümber olevad inimesed surevad ja asja asuti uurima.

Solovjovi ohvrite juustest leiti roti- ja putukamürgina kasutusel olevat talliumi.

«Solovjov ei suuda selgitada, mis sundis teda inimesi mürgitama. Tema ainus seletus, et lõbu pärast. Ta tahtis näha, mis ohvritega juhtub,» sõnas Solovjovi advokaat Sultan Umarov.

Ülekuulamiste perioodil  püüdis mõrvar enesetappu teha, lõigates randmesooned läbi. Mees saadeti psühhiaatrilisse kontrolli.

Vaimse tervise kontroll näitas, et Solovjov on täie mõistuse juures ning oli seda ka mürgitamiste ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles