Märt Sults ajas vuntsid maha

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Sults
Märt Sults Foto: Peeter Langovits

Hiljuti uhkete vuntsidega ringi liikunud koolipapa Märt Sults otsustas taas siledaks poisiks hakata. «Vuntsid ju ei meeldi mulle!» kommenteeris Sults Elu24.ee’le.

Skandaalne Tallinna Kunstigümnaasiumi direktor Märt Sults pajatas, et tegelikult kasvatas ta lopsakad vuntsid kõigest ühe pildiseeria jaoks. Nimelt ilmub tema sulest peagi uus kauamängiv nimega «Ümeramees on tagasi» ning selle kaanel kehastab Sults äsja Ümera lahingust naasnud muinaseestlast.

800 aastat tagasi elanud eestlase vuntsid disainis Sults ise: «Kehastan tõsist eesti löömameest, kes on pärast lahingut väsinud ja tal on tõsised vuntsid!».

Fotosessiooni lõppedes läks Märt kohe koju ning ajas vuntsid maha. Kõigepealt lõi ta muidugi ka sobiva meeleolu, pannes mängima oma lemmiku, Eric Claptoni plaadi.

«Vot paruka võin ma veel pähe panna, aga mitte kuidagi ei oleks suutnud mingit kunstlikku pahmakat nina alla kleepida. Olen väga ehe inimene!» sõnas direktorihärra.

Sults arvab ka et albumi muusika on stiililiselt plaadiümbrise jätk, 12 hingelist rokkballaadi. «Arvan ise, et see on väga hästi õnnestunud ja loodan, et kuulajad ei pea ühegi koha peal pettuma,» sõnas mees.

Lauljaks Sults ennast ei pea, pigem sõnumikandjaks ja loojaks. «Uus album on professionaalsuse poolest tasemel, välja arvatud laulmine muidugi, sest ma ei ole ju laulja. Aga see-eest tuleb laul hingest ja sügavamalt veel!» jutustas Sults.

Plaadiesitlus toimub kas 30. aprillil või 31. mail Harju tänava platsil, mille peale linn kulutas 180 miljonit krooni. «Kõik oleneb ilmast, külmaga ei saa ju pille häälde,» sõnab direktor-muusik lõpetuseks.

Märt Sults on ka varem oma albumite tarvis välimust muutnud. Näiteks «Koolipapa» kaanefoto jaoks kasvatas mees ette ärkamisaegsele koolipapale kohase sokuhabeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles