Jazzkaare värvikas Sügishooaeg toob põnevaid esinejaid nii Kuubalt kui Lapimaalt

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Jazzkaare värvikas Sügishooaeg toob põnevaid esinejaid Kuubalt, Lapimaalt, Armeeniast, Hollandist ja kodueestist. Sügisjazz algab 12. septembril Kumus vägeva peoga kuumade ladina-ameerika ja eesti jazzirütmidega.

Otse Kuubalt pole Jazzkaare ajaloo jooksul veel ühtegi bändi esinenud, kuid 12. septembril on laval Kuuba traditsioonilise tantsumuusika parimaid kollektiive, rohkete auhindadega pärjatud kolme vokaalsolistiga ehe Septeto Santiaguero. Lisaks saab õhtu jooksul kuulda ka Eesti jazzistaari Kadri Voorandit, DJ-puldis keerutavad plaate Helen Sildna, Alari Orav ning sünnipäevalaps, Jazzkaare ema Anne Erm isiklikult!

Oktoobris tuleb New Yorgist külla vaimustav armeenia jazzilauljatar Datevik, kelle hingestatud esitus ühest eestlaste lemmiklaulust „Muinaslugu muusikas“ raamib Mati Põldre mängufilmi „Need vanad armastuskirjad“. Datevik osaleb mitme Valgre ingliskeelese lauluga helilooja sajanda sünniaastapäeva kontsertidel pealkirjaga „Valgrest Voorandini“.

Kavale lisavad värskeid värve Kadri Voorandi, Kristjan Randalu jt tänaste autorite lood ansambli Estonian Voices ja Estonian Dream Big Bandi esituses. Kontsert toimub koostöös Eesti Kontserdiga. Võrratu diiva Datevik esineb ka jazziklassika kontserdil koos meie andekate muusikute Holger Marjamaa, Ara Yaraljani ja Ahto Abneriga.

Improgala staar Hollandi jazziguru Han Bennink on tuntud üle maailma kui üks ägedamaid svingtrummareid ja avangardi ristiisasid. Eestis on ta esinenud mitmeid kordi, viimati koos Jaak Sooäärega, millest valmis ka heliplaat "Beach Party". Galal lõõritab koos maestroga veel Paula Mustikas (ehk Laura Põldvere), hõikab improkoor „Häikijad“ ja perutab metallikunstnike ansambel Postinstrumentum.

Hõimupäevade aegu esineb meie hõimurahva saamide müstiline lauljatar Ulla Pirttijärvi oma ansambliga Ulda. Muusika keerleb traditsiooniliste joigude ümber manades silme ette kauneid Põhjala maastikke ja põdrakarju. Sügishooajale paneb punkti Kaspar Kalluste Trio - kevadel Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia jazziosakonna lõpetanud andekas trummar pärjati mullu Noore Jazzitalendi tiitliga. Koos bassist Marti Tärni ja kitarrist Virgo Sillamaaga üllatab ta kuulajaid oma värske loominguga. Külalissolistina teeb kaasa Kadri Voorand.

Sügisjazz 2013 piletid on müügil Piletilevi müügipunktides ja internetis www.piletilevi.ee. Jazzkaare piletiinfot saab numbril 666 0030 või piletid@jazzkaar.ee. Vaata ka www.jazzkaar.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles