Liis Lass ja Indrek Galetin nautisid mojitosid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mojitokoolitus
Mojitokoolitus Foto: ristoring.com

Möödunud nädala kolmapäeval Pirital Restoran-Lounge’s Pärl toiminud Bacardi Mojito üritusel olid jooke nautimas ka Liis Lass ja Indrek Galetin.

  Meisterbarista Helger Aava juhendamisel sai valmistada nii klassikalist mojitot kui ka näiteks uuemat kohvimojitot.

Lisaks mitme erineva mojitoretsepti tutvustamisele jagas Aava ka näpunäiteid, milline peaks olema perfektselt valmistatud rohekas rummijook.

Meisterbarista sõnul on klassikalise mojito esimese valmistaja üle on vaieldud lausa kohtus, kuid selgust sellesse, kes ikkagi mojitot esimesena valmistas, pole teada.

Aava selgitas, mida mojito tegemisel silmas pidada. Esiteks tuleks kasutada tükijääd, mitte purustatud jääd, see võimaldab mojito maitseomadustel kauem püsida. Kindlasti tuleks eelistada valget suhkrut või sellest valmistatud suhkrusiirupit ning õige mojito sisse käib münt, mitte piparmünt. Kusjuures, münt tuleb kokteili sisse panna koos varrega, siis on mündi maitse eriti hästi ära tuntav. 

Kuubalt pärit mojito oli ka maailmakuulsa kirjaniku Ernest Hemingway lemmikjook.

Videot vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles