Saksa teismeline parandas NASA vea

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstniku nägemus Maa poole liikuvast tapjaasteroidist
Kunstniku nägemus Maa poole liikuvast tapjaasteroidist Foto: AFP / Scanpix

Üks saksa teismeline näitas teadustööde võistlusele saadetud töös «Apophis – tapjaasteroid»,  et USA kosmoseagentuur NASA on teinud tõenäosusarvutustes vea.

NASA ei pidanud Apophist kuigi ohtlikuks asteroidiks, leides, et selle Maaga kokkupõrkamise tõenäosus on 1/ 45 000-le, kirjutab Helsingin Sanomat.

Teadustööde võistlusel osalenud Nico Marquardti arvates tegi NASA arvutustes vea ja parandas, et tapjaasteroidi Maaga kokkupõrkamise tõenäosus on hoopis 1/ 450-le.

320 kuupkilomeetri suurune asteroid Apophis möödub 2029. aasta aprillis Maast ainult 36650 kilomeetri kauguselt.

Saksa teismeline leidis, et asteroid võib sel juhul tabada mõnda Maa ümber tiirlevast  40 000 satelliidist. Kokkupõrge võib asteroidi teekonda muuta. See aga tähendab, et suureneb  Maaga kokkupõrke võimalus järgmisel korral, 2036. aastal, kui Apophis jälle Maale hästi lähedal on.

Nii NASA teadlased kui ka Marquardt on arvamusel, et Maaga kokku põrgates kukub asteroid Atlandi ookeani ja tekitab võimsa tsunami.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles