Veemotosportlased hõivavad Viljandi järve

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval kihutavad Viljandi järvel kiirkaatrid.
Pühapäeval kihutavad Viljandi järvel kiirkaatrid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval leiab Viljandi järvel ja rannas kohaliku motospordiklubi Nord korraldusel aset Eesti veemotospordi meistrivõistluste etapp, millel võtavad kolme poiga ringrajasõidus mõõtu sportpaadid ja kaatrid.

Et tegemist on tiitlivõistlustega, on Viljandisse oodata Eesti selle ala paremikku ning teiste seas ka mullu noorte maailmameistrivõistlustel esimese ja Euroopa meistrivõistlustel kolmanda koha saavutanud tartlast Sten Kalderit, kes võistleb tänavu juba suuremas, OSY-400 hüdroplaanide masinaklassis.

Eestlastele on oodata konkurentsi pakkuma ka külalisvõistlejaid Lätist ja Leedust.

Kaatritel võistleb mitu kohalikku paatkonda. Näha saab kaatreid, mis liiguvad rohkem kui 100-kilomeetrise tunnikiirusega.

Võistluste tõttu Viljandi järvel nädalavahetusel teiste veesõidukitega piiramatult liigelda ei tohi. Homme on järve Kösti-poolne osa kuni Kitsaskaelani suletud kella 15—21 ning pühapäeval kella 9—20.

Paadiomanikele, kes hoiavad oma sõiduvahendeid vetelpääste juures, annavad korraldajad teada, et nendel kellaaegadel on sealt võimalik oma alusega liikuda järve paremat kallast pidi kuni Kitsaskaelani kümnemeetrises tsoonis, Kösti poole minek on aga keelatud.

Ohutuse tagamiseks paluvad korraldajad paadiomanikel oma sõiduvahendi siiski sadamasse jätta, sest sellega ei ole lubatud ka järvele võistlust jälgima minna. Samuti on suletud Viljandi ranna avalik paadilaenutus.
Kõik, kel on pühapäeval plaanis järve ääres suvemõnusid nautida, peavad võtma teadmiseks, et võistluse ajal võib rannas vette minna ainult sildadega suletud basseinis.

Esimene võistlusstart antakse Viljandi järvel kell 12.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles