Meenutus: inimesed protesteerisid ka Jokkeri rolli valitud Heath Ledgeri vastu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heath Ledger Jokkeri rollis
Heath Ledger Jokkeri rollis Foto: SCANPIX

Filmistuudio Warner Bros valis uueks Batmaniks näitleja Ben Afflecki, mis pälvis sotsiaalmeedias palju kriitikat. Väljaanne Business Insider tuletab meelde, et rahvas suhtus eelarvamustega ka Jokkeri rolli valitud Heath Ledgerisse, kes hiljem osatäitmise eest Oscari võitis.

«Ta pole Christian Bale. Ta pole Christopher Nolani Batman. Ta pole näitleja, kes teenis kolme filmiga Warner Brosile piletitulu 2,5 miljardit dollarit. Kuid inimeste reaktsioon selle valiku üle kõlab hirmus tuttavalt,» kirjutab ajaleht.

Heath Ledger mängis kurikael Jokkerit 2008. aasta kinohitis «The Dark Knight», kuid enne filmi nägemist olid inimesed väga skeptilised, sest kõik mäletasid Jack Nicholsoni 1989. aasta osatäitmist ega kujutanud kedagi teist selles rollis ette.

Valik inimeste arvamusi enne, kui nad olid näinud Ledgerit Jokkeri rollis:

«Ma EI kavatse seda filmi vaatama minna, kui tema selles on. Valida on miljoni parema näitleja vahel!»

«Heath Ledger? Jokker? Ega vist.»

«Ja nii algab Batmani-seeria teine allakäik... Järgmises filmis tutvustatakse arvatavasti Robinit. Siis Batgirli!»

«Arvatavasti kõigi aegade kõige halvem näitlejavalik.»

«Jah, suurepärane, Jokeback Mountain.»

«Ta pole üldse koomiksilik ja ta peab astuma Jack Nicholsoni kingadesse, mis on võimatu, sest Jokkeri karakteriga jäädakse igavest seostama just Jacki.»

Isegi Nicholson ütles 2007. aasta lõpus, et teda vihastas Ledgeri valimine ja see, et tema käest isegi ei küsitud, kas ta tahaks uuesti Jokker olla.

Ledger suri 2008. aasta jaanuaris 28-aastaselt ning võitis postuumselt parima meeskõrvalosa Oscari. See oli esimene kord, kui superkangelase-teemaline film sai kuldmehikese näitlemise kategoorias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles