Ameeriklane töötas kaks aastat istumata

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameeriklane töötas kaks aastat istumata
Ameeriklane töötas kaks aastat istumata Foto: SCANPIX

USAs tegi üks mees kahe aasta pikkuse katse, kuidas on töötada püstijalu.

Nüüd teatas ta katse tulemustest blogis.

New Yorgis elav Arshad Cowdhury langetas paar aastat tagasi otsuse vahetada istuv töö seisutöö vastu seda hoolimata tööpäevade pikkusest.

Ettevõtjana tegutsev mees tegi vahel seistes kümnetunniseid tööpäevi. Tal oli sobiva kõrgusega töölaud ja abivahendid. 

Lisaks seismisele tegi Cowdhury iga päev 20 minuti jooksul lihasteharjutusi. Enne katse algust ei käinud ta arstlikkus kontrollis. Ta raporteeris oma blogis iga päev seistes töö tegemise kogemustest.

Enne katse algust oli mees kindel, et tal tekivad põlve- jala- ja puusaprobleemid. Samuti ei olnud ta kindel, kas ta suudab seista paigal nii kaua. Samuti oli ta seistes keskendumiseraskusi.

Cowdhury kirjutas oma blogis, et mitte ükski ta kahtlustest ei saanud tõeks.

Ameeriklase kinnitusel ta rüht läks paremaks, seljavalu kadus, ta jalalihased muutusid tugevamaks ning at liikus tööd tehes rohkem.

Pärast kaht aastat seistes töö tegemist on Cowdhuryl raske istudes tööd teha. Ta ei suuda paigal üle kahe tunni istuda. Samas meeldib talle nüüd poejärjekorras ning ühistranspordis seismine.

Mehe sõnul on tänapäeva inimesed liiga mugavaks muutunud ja istuvad liiga palju.

Cowdhury sõnul jätkab ta seistes töötamist ning ta soovitab seda ka teistele.

Mehe arvates peaks kontoritöötajad tõusma oma toolilt nii palju kui võimalik ning tegema hüppamise pause. Hüppamine muudab virgemaks ning parandab veresoonkonna tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles