Tallinn sunnib lennureisijaid taksosid kasutama

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kehv bussigraafik tagab taksofirmadele korraliku teenistuse. Taksopeatus lennujaamas.
Kehv bussigraafik tagab taksofirmadele korraliku teenistuse. Taksopeatus lennujaamas. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Kuigi Tallinna lennujaam ja Estonian Air on korduvalt palunud muuta lennujaamast kesklinna sõitva bussiliini nr 2 viimast väljumist hilisemaks, et hiliste lendudega saabujad sellele jõuaksid, pole Tallinn  bussigraafiku muutmist ette võtnud.

«Mina kui kohalik teadsin, et kohe pärast lennuki maabumist tuleb kohver haarata ja bussipeatusse joosta, aga turistid ju seda ei tea,» rääkis juuli keskel Kopenhaagenist Tallinna lennanud Mari. Selle aja peale, kui välismaalased rahulikult oma kotid-kohvrid pagasilindilt kätte said ja lennujaama ees olevasse bussipeatusse jõudsid, oli viimane linna sõitev buss nr 2 juba ära sõitnud.

«Meid oli bussis kolm, aga oleks võinud olla kolmkümmend, sest korraga tuli ju mitu lendu sisse ja lennujaam oli inimesi täis,» tõdes naine. Palju reisinud inimesena teab ta, et teistes suuremates lennujaamades püütakse linna jõudmine teha reisija jaoks võimalikult lihtsaks ja mugavaks. «Tallinn on nagu mingi viimane  kolkalennuväli, et igaüks vaadaku ise, kuidas öösel linna saab. Kas võtku kallis takso või kutsugu tuttavad öösel autoga vastu,» tõreles ta.

Tallinna lennujaama pressiesindaja Lauri Linnamäe sõnul maandub argipäeviti pisut enne südaööd kuus lendu ja saabub u 400 reisijat. «Kell 23.33 väljub viimane nr 2 buss, aga meil just siis viie minuti sees tulevad lennukid sisse. Pagasiga läheb öösel kiiresti, nii et 10-15 minutit armuaega aitaks neid  inimesi,» rääkis Linnamäe.

Ta lisas, et nii Tallinna lennujaam kui ka Estonian Air on korduvalt pöördunud selle ettepanekuga Tallinna linnavõimu poole. «Viimane kord oli kevadel mingil turismialasel koosolekul, kus meie esindaja palus selle protokolli kirja panna, aga me ei ole positiivset vastust saanud,» tõdes lennujaama esindaja. «Me pole mingit vastust saanud,» täpsustas ta.

Tarbija24 saatis vastava päringu Tallinna transpordiametile 22. juulil ning vastus saabus 30. augustil.

«Tallinna transpordiametil on ettevalmistamisel nr 2 bussiliini  täiendav väljumine peale südaööd kõikidel nädalapäevadel Lennujaamast A. Laikmaa peatuseni. Täiendava väljumisega oleks tagatud kuni keskööni saabuvate lennureisijate teenindamine,» vastas Tallinna transpordiameti sõitjateveo osakonna juhataja Udo Ots. Ta lisas, et praegune sõiduplaan liinil nr 2 kehtib alates 2012 aasta 1. novembrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles