ERR teeb laulu- ja tantsupeost ohtralt ülekandeid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupidu. Pilt on illustratiivne.
Laulupidu. Pilt on illustratiivne. Foto: Toomas Huik

Eesti Rahvusringhääling (ERR) teeb neljapäeval algavast XXV laulu- ja XVIII tansupeost "ÜhesHingamine" ülekandeid nii televisiooni kui raadio vahendusel, esmakordselt saab laulupidu televisioonis vaadata kõrge kvaliteediga HD-testkanalil.


Neljapäeval kell 21.55 algab ETV2-s laulu ja tantsupeo avamise otseülekanne Tallinna Admiraliteedi basseini juurest. Ülekanne algab ligi pool tundi enne peotule saabumist Admiraliteedi basseini ja lõpeb rahvapeoga südaööl.

ETV-s algab laulu- ja tantsupeo avamise otseülekanne neljapäeval kell 22.30 ning kordusena saab seda vaadata reedel kell 8.55 ETV-s.

Laulupeotuli süttis 13. juunil Tartus ja liikus ajaloolistel veesõidukitel mööda siseveekogusid Pärnu, kus see ühines jaanilapäeval Kihnus süüdatud tantsupeo tulega. Laulu- ja tantsupeo avamise otseülekanne algabki lühikese videokokkuvõttega peotule teekonnast.

Videomeenutuselt minnakse otselülitusele üle kell 22.30, mil laev Ruhnu Karu koos ÜhesHingamise tulega jõuab Tallinna Admiraliteedi basseini.

ETV2-s algab reedel kell 10 otseülekanne lauluväljakult ja Kalevi staadionilt, kust lähevad eetrisse intervjuud laulu- ja tantsupidulistega.

ETV2 on laulu- ja tantsupeo ajal ka infokanal, kust saab värsket teavet peo-, ilma- ja transpordiolude kohta.

Reedel kell 18.15 algab otseülekanne 18. tantsupeost "Meri" ning selle kordust saab näha ETV2-s pühapäeval kell 19.45.

Kalevi staadioni murul on tantsupeo ajal 534 tantsu- ja võimlemisrühma, kokku 7460 tantsijaga ning võimlejaga. Vahetekstid kirjutas ja esitab Jaan Tätte.

Reedel kell 18.15 algab tantsupeo otseülekanne ka ETV2-s. Tantsupeo etenduse ajal keskendub ETV2 ülevaatekaamera tantsumustrite ja -jooniste vahendamisele.

Laulu- ja tantsupeo rongkäigu otseülekanne algab ETV2-s laupäeval kell 13.30. Rongkäigu jooksul marsivad ETV2 ülevaatekaamera eest läbi kõik pidulised. ETV-s algab rongkäigu otseülekanne laupäeval kell 13.55.

Laulu- ja tantsupeo rongkäik alustab tänavu liikumist Admiraliteedi basseini juurest, kuhu peotuli neljapäeva õhtul saabub. Viru väljakul liituvad rongkäigu peaga kolonnid Mere puiesteelt ja Pärnu maanteelt ning edasi marsitakse mööda Narva maanteed Lauluväljaku mereväravasse.

Laulupeo esimese kontserdi otseülekanne algab ETV-s laupäeval kell 19. Samal ajal algab ülekanne ka ETV2-s.

Pühapäeval kell 10 algab ETV2-s otseülekanne laulupeo proovidest lauluväljakul.

Nii ETV-s kui ETV2-s algab laulupeo teise kontserdi otseülekanne pühapäeval kell 13.55.

Pühapäeval kell 18.30 näitab ETV-2 videomeenutust peotule teekonnast ning laulu- ja tantsupeo avamisest neljapäeval Tallinnas Admiraliteedi basseini juures.

Lisaks laulu-ja tantsupeo kajastamisele ETV-s ja ETV2-s toob ETV koostöös Leviraga osa ülekandeid vaatajateni ka kõrge pildikvaliteediga HD testkanalil.

Seekordne pidu jõuab vaatajani rahvusringhäälingu uue ülekandebussiga, mis võimaldab kontserte esmakordselt üle kanda ETV testkanalil HD resolutsioonis.

Kõrgeraldusega televisiooni saavad näha kõik tavaantenniga vastuvõetava digilevi vaatajad, kel on HD-toega digiboks või digiteler. HDTV kanali vaatamine on kõigile tasuta, samuti pole selle vastuvõtuks vaja liituda ühegi teenusepakkujaga.

ETV HD testkanalil saab neljapäeval kell 22.15 vaadata laulu- ja tantsupeo avamist, reedel kell 18.55 tantsupeo etendust "Meri", laupäeval kell 13.55 laulu- ja tantsupeo rongkäiku ja laulupeo esimest kontserti ning pühapäeval kell 13.55 laulupeo teist kontserti.

Alates 2. juulist jookseb HD testkanalil valikprogramm laulu- ja tantsupidudega seotud arhiivimaterjalidest, katkendid 2007. aastal toimunud 10. noorte laulu- ja tantsupeost "Ilmapuu lävel" ning kaks ERR-is digiteeritud Eesti Telefilmi dokumentaalfilmi.


Vikerraadio vahendab otseülekandes mõlemad laulupeo kontserdid, teeb otsereportaaži rongkäigust ning nädala jooksul lülitusi laulu- ja tantsupeo proovidelt.

Raadio 2 teeb reportaaže ja intervjuusid nii laulu- ja tantsupeolt kui ka eelproovidest.

Venekeelses raadio 4-s on laupäeval eriprogramm, mis on pühendatud laulupeole. See algab kell 14 ning lõpeb koos laulupeo kontserdiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles