Haapsalu graafilise disaini festival külastab Pärnut

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse kutse.
Näituse kutse.

Homme kell 14 avatakse Pärnu linnagaleriis kontserdimajas (Aida 4) Haapsalu graafilise disaini festivali külalisnäitused.


Mõlemad väljapanekud on konkursinäitused. Kuraator Marko Kekiševi sõnul avatakse Haapsalu festival tänavu Pärnus, kuna Haapsalu kultuurikeskus on remondis.



Rahvusvaheline graafilise disaini näitus “Isikupära/Individuality 2009” esitleb autoriplakatiteeid. Näituse teema oli “Risk”. Rahvusvahelisse paremikku kuuluvatest osalejatest võib mainida perekond Faldinit Peterburist (nemad said sel aastal Lahti rahvusvahelise plakatibiennaali grand prix’) ja Dima Kavkod Moskvast (Chaumonti rahvusvahelise graafilise disaini festivali valitud kujunduspretendent).



Külalisesinejaid on Lätist, Valgevenest ja Inglismaalt. Kodumaine graafiline disainiloomegi on esindatud rahvusvahelisel tipptasemel.



Näitus nimega “Värske Eesti plakat” esindab viimase aasta jooksul valminud kultuuriplakatite paremikku. Osalevad Margus Tamm, Martin Rästas, Martin Pedanik, Dmitri Makonnen, Olga Levistova jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles