Morrissey lepib tuhande kuulajaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Morrissey on aastaid olnud Briti ja maailma popmuusika üks suuri tähti.
Morrissey on aastaid olnud Briti ja maailma popmuusika üks suuri tähti. Foto: mavrixphoto.com

Tallinna klubis Rock Café astub laupäeval lavale Briti poplegend Morrissey. Tuhandepealine publik, kes teda seal ees ootab, saab olema pika maailmaturnee kõige väiksem. Näiteks Londonis annab ta viis väljamüüdud kontserti mitu korda suuremas saalis.



«Emotsionaalselt on artistidel väikeseid intiimseid kontserte tegelikult mõnus mängida, sest seal tekkiv fiiling on alati eriline ning publikuga saab vahetu ja sooja kontakti,» usub ürituse korraldaja Helen Sildna.



Samas muudab klubikontserdi korraldamise mõneti keeruliseks Morrisseyga kõikjal kaasas käiv produktsioon: kaks suurt veokitäit heli- ja valgustehnikat ning oma toitlustusvarustus.



«Tillukesse klubisse on seda kõike üsna keerukas mahutada. Seda võimsam saab aga see kogemus Eesti publiku jaoks olema,» arvab Sildna.



Tallinna kontserdi piletid müüdi läbi umbes viie tunniga. Praegu võib internetioksjonitelt kontserdipileteid heal juhul leida 2000-kroonise alghinnaga. Kuulutusi sirvides jääb silma vaid ostusoove, keegi ei taha haruldast pääset loovutada.



Ansambli The Smiths solistina tuntust kogunud mees on üks olulisemaid figuure viimase veerandsajandi popmuusikas. Briti muusikaajakirjad pole seniajani väsinud kiitmast hiljuti 50-aastaseks saanud Morrisseyd ega ka tema vana bändi.


Ajakiri Rolling Stone on nimetanud teda üheks kõigi aegade paremaks lauljaks.



Väljaande NME 2002. aastal läbi viidud hääletusel anti The Smithsile kõigi aegade mõjuvõimsaima artisti tiitel. The Beatles pidi leppima teise kohaga.



Range taimetoitlasena tuntud Morrissey on õige staari kombel esitanud korraldajatele ka mõned nõudmised. Näiteks ei tohi kontserdikohas mitte kuskil olla liha ega selle valmistamise lõhna. Samuti on rangelt keelatud suitsetamine.



Rock Café uksed avatakse kell 19 ning kell 20 alustavat Morrisseyd soojendab tema enda välja valitud indie-punt Doll & The Kicks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles