Cafe Campa rõhub värskusele

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et Cafe Campas levib tasuta Wifi-internet, on kohviku õdusas interjööris mugav ka päeval töötada.
Et Cafe Campas levib tasuta Wifi-internet, on kohviku õdusas interjööris mugav ka päeval töötada. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Äsja aastapäeva pidanud Tallinna maanteel asuv Cafe Campa on muutunud kolme aasta jooksul toitlustuskohaks, mis üritab pakkuda pärnakaile korralikku Itaalia kööki ja omanäolisi roogi võimalikult värskest toorainest.

„Ei julge väita, et kõik meid Pärnus teavad, kuid oma püsikunded on meil välja kujunenud küll," märkis Cafe Campa juhataja Toomas Tohv. „Menüüs on olnud põhirõhk kombineeritud Itaalia köögil: pitsadel ja pastadel. Oleme üritanud liikuda kogu aeg järjest värskema tooraine ja originaalsema toidu poole. Sealjuures teeme koostööd kohalike talunikega."

Rikastavad menüüd

Tohvi teatel valmistab kohvik ise kõik, mis valmistada annab ja pool- ning valmisfabrikaate kasutatakse nii vähe kui võimalik.

Menüü rikastamiseks on Campas aga ajapikku välja mõeldud kõikvõimalikke nõkse.

„Otsisin kohalikke tarnijaid, kel oleks pakkuda midagi tavalisest erinevat, nii leidsin Tamme aiandustalu, kus toodetakse väga omanäolisi teesid ja moose," meenutas Tohv. „Nad teevad pealtnäha tavalisi asju, millel on aga alati mingi oma nõks sees ja see meeldib inimestele väga. Alustasime gurmee-teedega, hiljem korraldasime pannkoogipühapäevi, kus inimesed said Tamme aiandustalu moose proovida. Nüüd panime eelistatumad pannkoogid menüüsse."

Tohvi kinnitusel pakuks Campa oma kundedele meelsasti veelgi kodumaiseid omapäraseid tooteid, kuid neid on keeruline leida.

Sushil on omad fännid

Juba pea kaks aastat saab Cafe Campas maiustada Jaapanist pärit sushiga, millel on välja kujunenud samuti püsikunded. Kui talvel pakuti sushit vaid neljapäeviti, siis suvel leiab roa kohviku menüüst neljapäevast laupäevani alates kella 18st. Põhirõhk on taas värskel toorainel.

Siingi on üritatud kombineerida ja nii leiab menüüst sushit klassikalisest fusion-sushini.

„Nii Euroopas kui mujal maailmas väljaspool Jaapanit on väga levinud pakkuda sushit võimalikult erinevate täidiste ja ümbristega ning see erineb klassikalisest sushist tublisti," nentis Tohv. „Aga eesmärk ongi ju pakkuda inimestele seda, mis neile meeldib."

Nii leiab Cafe Campa menüüst sushit angerja, lõhe, tiigerkreveti saba ja tuunikalaga. Samuti on täidiseks kasutatud tublisti toorjuustu ja katteks lendkalamarja.

Kogu menüüd saab ajavahemikus 11-22 koju või kontorisse tellida.

Et Cafe Campa peab aastapäeva, on kavas üllatus. Kõik, kes lõikavad möödunud reedesest või laupäevasest Pärnu Postimehest välja Cafe Campa sooduskupongi, saavad vähemalt 500kroonise arve puhul 100 krooni hinnast alla.

Sooduskupongi leiab ka Cafe Campa kodulehelt internetis www.campa.ee.

Sünnipäevapakkumine kehtib kuni 15. juulini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles