Algas 23. Pärnu filmifestival

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali peakorraldaja Mark Soosaar.
Festivali peakorraldaja Mark Soosaar. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eile algas 23. Pärnu filmifestival, kus näeb nädala jooksul 120 tõsielufilmi maailma rahvaste elustiilidest, kommetest ja rituaalidest, vahendasid ERRi uudised.


Filmifestivali esimesed saabujad on maailmanimega kunstiteadlane Edward Lucie-Smith Londonist ja terava sotsiaalkriitilise silmaga filmilooja Vitali Manski Moskvast, teatas korraldaja.

Nad mõlemad hindavad filme rahvusvahelises žüriis, kus professionaalid selgitavad välja aasta parima kunstifilmi, kõige artistlikuma etnofilmi ja kõige mõjusama filmi inimese ning looduse suhetest. Eraldi kategoorias võistlevad Eesti filmitegijate dokumentaalfilmid.

ETV ekraanil sai eile kell 23 esimesena näha dokumentaalfilmi "Patukahetsus ehk seitse keiserlikku jumalat". See on üks seitsmest filmist, mis võistlevad Eesti rahva auhinnale teemal "Minu keha".

Festival avati eile õhtul kell 20 Pärnu Vanalinna kooli paraadtrepil Türgi sõjameeste rühma Kilp ja Mõõk kontserdiga, vahendasid ERRi uudised.


Festivali teisel ja kolmandal nädalal lähevad filmid mööda Eestit rändama. Esimest korda jõuab Pärnu filmifestival Ida-Virumaale. Peale Narva, Jõhvi, Kiviõli ja Mäetaguse näevad valikut parimatest tõsielufilmidest Viljandi, Haapsalu, Otepää ja Heimtali elanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles