Hiphopparid kogunevad Elvasse festivalile

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A-rühm.
A-rühm. Foto: Andres Teiss

Kolmandat korda toimuv Eesti hiphopi festival (EHHF) toimub sel aastal 21.-22. augustini Elvas, kui Tartumaa tervisespordikeskuses astub üles terve Eesti hiphopmuusika tuumik.

Korraldajate teatel on festivalil osalejatest laiemale kuulajaskonnale tuttavad Chalice, A-Rühm, Def Räädu ja J.O.C., Toe Tag, Tommyboy, Kuuluud ja Stupid F. Samuti venekeelsed grupid nagu Gorõ Lana ja Semja Napassov.

Peale selle on festivalil esindatud grafitikunstnikud, breiktantsijad ja Eesti tuntumad DJd.

Festivali eesmärk on koondada Eestis kord aastas kokku kohalikud maailma suurima subkultuuri järgijad. Samuti annab festival võimaluse agaramatele noortele. Nii toimub festivali teisel päeval spetsiaalne väheste või puuduvate lavakogemustega räpparite vabamikrofoni programm „Rookie Challenge", kus esinemisnärvi ja rambivalgust saavad kogeda kõik need, kes siiani proovinud vaid kodus.

Eesti esimene hiphopi festival toimus 2006. aasta augustis samuti Elvas. Nii Elva kui 2007. aastal Paunkülas toimunud festivali külastas üle 2000 inimese.

Peakorraldaja Maido Mölsi sõnade kohaselt andis just külastajate konstruktiivne tagasiside tõuke festivali korraldamiseks selgi aastal.

Teise peakorraldaja Henry „Genka" Kõrvitsa teatel on ligi kolmkümmend Eesti oma artisti valmis ja tahtmist täis esineda.

"Nimekiri täieneb meil jooksvalt," rääkis Kõrvits. "Praegu on meil kokkulepe 25 Eesti artistiga, mis omakorda tähendab umbes kaheksatkümmet mikriväänajat ja DJd!"

Festivali piletid on 8. juulist saadaval Piletilevis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles