Õllesummeri esimene päev üllatas rahvarohkusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õllesummeri esimese päeva naelaks oli Moby, kes tõi Postimehe lava ette hinnanguliselt 25 000 kuulajat.
Õllesummeri esimese päeva naelaks oli Moby, kes tõi Postimehe lava ette hinnanguliselt 25 000 kuulajat. Foto: Jelena Rudi ja Karli Saul

Õllesummeri esimene päev lõi ürituse kõik


senised külastatavuse rekordid. Peaesineja


Moby tõi lauluväljakule festivali 16-aastase


ajaloo suurima avapäevapubliku.



Pealava ette kogunes kontserti kuulama hinnanguliselt kuni 25 000 muusikasõpra. «Sai veel kord tõestatud, et hea muusika kujutab endast vääramatut jõudu. On fakt, et Moby esinemine Tallinna lauluväljakul oli üks selle aasta muusikasuve tippsündmusi,» arvas õlle- ja muusikapeo pressiesindaja Reno Hekkonens.



Ometi ei toimunud menukas kontsert probleemideta. Kui korraldajatele kujutas 25 000-pealine publik endast meeldivat üllatust, siis külastajate jaoks üllatus sama meeldiv ei olnud.



Mitmel tuhandel inimesel jäi Moby nägemata, kuna ootamatult suur publik ei tahtnud lava ja laulukaare vahele kuidagi ära mahtuda. Lauluväljaku külgedel seisvad müürid piirasid huviliste vaatevälja ka lava äärtest.



Kõigist neljast küljest piiratud ala valgus juba enne esimese pala algust nii paksult rahvast täis, et nii sisenemine kui ka lahkumine osutusid tõeliseks katsumuseks.



Naiivsemad külastajad tunglesid läbi rahvamassi lastekärude, õlletopse täis kandikute ning praetaldrikutega. Nii mõnigi leidis kaasavõetud söögi- ja joogipoolise peagi oma näolt või riietelt.



Korraldajad on teinud sündmustest omad järeldused. Reno Hekkonensi sõnul kaalutakse edaspidi muutusi mitmete lavade paigutuses.



Väljakutäit hullutanud staaril on eestlaste kohta varuks vaid kiidusõnu. «Moby ja tema kaaskond oli ülimalt rahul nii publiku kui ka korraldusega. Ta mainis, et Eestis oli neil Euroopa tuuri parim hotell ja teenindus. Oli näha, et nad nautisid,» vahendab Hekkonens Moby arvamust.



Nähtavasti tegi turvameeskond oma tööd korralikult, sest õnnetusjuhtumite ja õigusrikkumiste arv pole festivali menuga koos kasvanud.



Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja Aleksandra Šljušenkova sõnul oli enamik politsei ja Õllesummeri turvateenistuse tuvastatud rikkumistest seotud alkoholi tarvitanud alaealistega – 35 õigusrikkumisest 28 panid toime alla 18-aastased.



Kinni võeti kolm narkojoobes täiskasvanut ning tulid ette ka mõned vargused.


«Silmapaistvamaks varguskatseks võis pidada A. Le Coqi telgist õlletünni kõrvale hiivata püüdnud piduliste üritust,» rääkis G4S Eesti kommunikatsioonijuht Andres Lember.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles