Ameerika autod sõidavad kokku Haapsallu

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika autod kogunevad sel nädalavahetusel Haapsalusse.
Ameerika autod kogunevad sel nädalavahetusel Haapsalusse. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Haapsalus näeb sel nädalavahetusel hulgaliselt Ameerika autosid, sest üheksandat korda toimuv “American Beauty Car Show” on seekord just Läänemaal. 


Haapsalu lossihoovis sees saab näha palju näituseautosid, mida on tulemas nii Eestist Soomest, Rootsist, Norrast kui Lätist, teavitasid korraldajad.



„Iga aastaga teeb aina rohkem rõõmu see, et kohalike näituseautode osakaal suureneb,” ütles “American Beauty Car Show” peakorraldaja Karol Kikkas. „Eesti autode tase läheb aina paremaks, kohalikud autoehitajad annavad naaberriikidele juba silmad ette.”



Näitusel saab näha nii mootorrattaid kui autosid. Peale klassikaliste autode on lossihoovis custom’id, hot rod’id, muskel-, sport- ja kiirendusautod. Oma lemmiku saavad valida nii publik kui žürii. Žürii teeb oma rasked otsused kümnes kategoorias.



Väljaspool lossimüüre telklaalas kogunevad kahe- ja neljarattalised Ameerika päritolu sõiduvahendid, tähtis ei ole välimus ega mootorimaht.



Ilusate autode kõrval saab kuulata head muusikat. Kahe päeva jooksul astuvad lavale No Big Silence, Kolumbus Kris, Ultima Thule, HND, Eimel ja Smilers. Laupäeval pärast viimase esineja lõppu lossihoovis läheb pidu edasi restoranis Grand Holm Marina, kus toimub ürituse ametlik jätkupidu. Sellel kütavad lavalauad kuumaks Driven ja Slinghunt.



Ürituse viimasel päeval toimub läbi linna Eesti autoderohkeim rongkäik, kus eelmisel aastal osales rekordarv autosid – 1200.  Rongkäik saab alguse lossiplatsilt ja kulgeb läbi linna Kiltsi lennuväljale.



Traditsiooniliselt toimub viimasel päeval kiirendusvõistlus, kus osalevad ainult Ameerika päritolu sõidukid ja mille auhinnafond on 2000 dollarit.



Rohkem informatsiooni näituseautode ja ürituse kohta www.american.ee . Kahepäeva pilet hinnaga 250 krooni on saadaval Piletilevis ja Statoilis.



“American Beauty Car Show” on Baltimaade suurim Ameerika autode üritus, mille raames toimuvad näitus, kokkutulek ja kiirendusvõitlus. American Beauty Car Show on kujunenud mõnusaks autofännide kokkutulekuks, kus saab imetleda teiste kätetööd, näidata enda tehtut, vahetada kogemusi ja saada uusi ideid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles