Passi saab veel vaid mõnelt loobujalt

Sigrid Koorep
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellised näevad välja tänavused festivali käepaelad.
Sellised näevad välja tänavused festivali käepaelad. Foto: LIIS SAAR/SAKALA

Kõik 2400 Viljandi pärimusmuusika festivali passi, mida sai osta ainult folgi kodulehelt, olid teisipäeva  lõunaks müüdud.


Passe müüdi seekord 400 rohkem kui eelmisel aastal ning ainult festivali kodulehe kaudu ja neid vahetatakse käepaelte vastu festivali ajal maksekorralduse ning isikut tõendava dokumendi ettenäitajale. Need olid eelkõige mõeldud fännidele ning ostja sai pääsme kiiresti kätte,» rääkis folgi piletimüügipealik Anu Rannu. «Sel moel hoidsime kokku ka vahendustasudelt.»

Internetimüügiga takistatakse Anu Rannu sõnul ebaausaid inimesi, kes tahaksid osta algul passe odavalt kokku ning enne folki neid kallimalt edasi müüa. «Festivali kodulehele jääb ostja isikust märk maha,» selgitas ta, kuidas kuritahtlikku äri ohjeldatakse.

Käepaela ainult dokumendi esitamise peale siiski ei saa — kindlasti on vaja näidata trükitud maksekorraldust. Printeri puudumine ei tohiks siinkohal takistuseks olla, sest e-postkasti tulnud ostutõendi saab välja trükkida festivalil kohapeal.

Kui maksekorraldus on välja trükitud, aga selgub, et ostja ei saa ise festivalile siiski tulla, võib ta pääsme maha müüa passikauplemise või piletituru foorumis Eesti pärimusmuusika keskuse kodulehel. Segaduste vältimiseks võiks müüja folgi korraldajatele teada anda, et tema maksekorraldusega lunastab passi välja keegi teine.

«Festivali ajal on avatud passi- ja piletimüügikeskus, mille töötajad on valmis tekkivaid arusaamatusi lahendama võimalikult kiiresti,» lausus Rannu. «Kui tuleb järgmine inimene samasuguse maksekorraldusega, mille alusel on käepael juba välja antud, jääb ta passist ilma oma hooletuse tõttu, sest ta on lasknud tekkida olukorral, kus keegi teine on saanud tema isiklikke dokumente kuritarvitada,» selgitas piletimüügipealik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles