Kadri Adamson: «Kättemaksukontorit» oleks päriselt vaja

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kättemaksukontori» võtted Viimsis.
«Kättemaksukontori» võtted Viimsis. Foto: PM/SCANPIX

Eesti oma A-Rühm, neljast isevärki tegelasest koosnev õigusemõistmisüksus Kättemaksukontor hakkab taas TV3 ekraanil tegutsema. Eelmisel kevadel nelja episoodiga alustanud krimiseriaal saab algavaks hooajaks kaksteist osa.


«Pane relv maha, relv maha!» lõugab politseinik Kaspar Tuvi (Ott Sepp) ja sihib püstoliga Margus Prangeli mängitud kurikaela. Oma kaubamärgiks muutunud kauboikaabut kandev Gerth Maango (Märt Avandi) läheneb pahalasele relva sirges käes hoides nagu Clint Eastwood filmis «Dirty Harry».

«Kättemaksukontori» võtted Rohuneeme teel asuva hüljatud laohoone katusel algasid hommikul kell 10 ja enne kella kaheksat õhtul pole lootustki lõpetada, ütleb seriaali produtsent Kädi Rammula. Õigupoolest rippus kolmapäevase võttepäeva kohal küsimärk nagu vihmapilv Eesti suvetaevas - selgus, et varem planeeritud majja ei saanud sisse ja alles teisipäeva hilisõhtul leidis võttegrupp uue koha.

Selleks ajaks surutakse Prangeli kehastatud kurikael Sven Kaneva Sepa ja Avandi poolt juba viiendat korda näoli vastu tõrvapappi ja tema käed väänatakse raudu. «Stopp!» hõikab režissöör Ain Prosa. Supertandem Sepp-Avandi ajab end püsti ja stseen mängitakse veel kord läbi. Ja siis veel ja veel.

Taamal varitsevad roostes ventilatsioonitoru taga valges pükskostüümis Frida Arrak (Marika Vaarik) ning rollikohases roosas Marion Pärn (Kadri Adamson) ning üritavad kurjategijale sõnadega selgeks teha, et tema mäng on lõplikult läbi.

«Ära mängi lolli! Isegi meie mandunud ultraliberaalses ühiskonnas ei saa ettekavatsetud mõrvade eest vaid paari aastat!» kõmiseb Marika Vaariku hääl läbi Prosalt laenatud megafoni. Seetõttu peab režissöör omaenda häälepaelte jõul läbi ajama - «Stopp!!!» - ja kipub juba ennelõunal kaunikesti kähisema.

Üllatuskülalisena esineb selles «Kättemaksukontori» osas näitlejanna Elisabeth Tamm, kelle tuntuim teleroll on hoopis peaosa ETV krimiseriaalis «Ohtlik lend». «Kättemaksukontori» filmimisel olevas episoodis kehastab ta dramaatilist daami, kelle abikaasale (Andres Roosileht) põhipaha mõrva tahtis kaela määrida.

Elisabethil on nüüd mahti muu töö kõrvalt ka konkureerivates seriaalides kaasa lüüa, sest ERR-i meediasuhete juhi Anneli Tõevere-Kauri sõnul ETV sari "Ohtlik lend" sel sügisel värsket järge ei saa. "Millal sari uuesti jätkub, on praegu lahtine," lisab ta.

Elu ja kunst kipuvad seriaalivõtetel pahatihti põimuma. «Alles hiljuti juhtus meie oma võttegrupiga selline lugu, mis vääriks «Kättemaksukontori» kättemaksu,» vihjas Kadri Adamson. Selles saab lähemalt lugeda siit.

Vahepeal on kardetud vihma asemel hoopis päike välja tulnud ja võtted katkevad. Ei saa ju pilve all filmitud stseen jätkuda säravas päikesepaistes. Näitlejad kogunevad telemängust «Võta või jäta» tuttava kohvri juurde ja napsavad veepudeleid. Kas selles kohvris on miljon või pomm?

«Pomm,» kõlab vastuseks.

Telefirma BEC poolt toodetud «Kättemaksukontor» jõuab TV3 ekraanile septembri keskpaigas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles